Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 18 Februarie 2020 - 7338 vizitatori azi
"Plangerea penala a PNL intruneste elementele constitutive ale unei tentative de lovitura de stat".

Vicepresedintele PSD Doina Federovici a reactionat joi la plangerea penala a presdintelului PNL Ludovic Orban impotriva prim-ministrului Viorica Dancila, catalogand aceasta actiune ca o tenativa de lovitura de stat. De asemenea, senatorul PSD sustine ca plangerea penala a PNL nu poate fi disociata de amenintarea presedintelui Iohannis adresata premierului la finalul saptamanii trecute. "Este clar ca s-au intrunit elementele constitutive ale unei tentative de lovitura de stat. Atunci cand o minoritate incearca, prin mijloace neconstitutionale, sa rastoarne puterea aleasa de cetateni se numeste lovitura de stat. Exact asta incearca sa faca acum domnul Orban si PNL si nu putem privi acest gest facand abstractie de amenintarea pe care presedintele a adresat-o doamnei premier. Sper ca alte institutii ale statului sa nu intre intr-o astfel de complicitate care se situeaza in afara legii.", a declarat Doina Federovici. 

            Vicepresedintele PSD a mai adaugat ca este inacceptabil ca presedintele PNL sa atraga numele Germaniei in razboiul sau politic hazardat din interior. "Domnul Orban si-a ales extrem de prost momentul de a face aceasta plangere imediat dupa vizita sa din Germania, inducand astfel o perceptie falsa ca actiunea sa ar avea o legatura cu intalnirile pe care le-a avut acolo. Sunt absolut convinsa ca Germania nu agreeaza sub nicio forma astfel de actiuni nebunesti si nedemocratice, prin care PNL incearca sa determine o schimbare de guvern in Romania", a subliniat social-democrata.

 

.

 

                     PNL devine oficial si indubitabil o unealta a unor interese oculte prin plangerea penala depusa astazi de Ludovic Orban impotriva premierului Viorica Dancila.

                     Asistam la o tentativa de inlocuire a guvernarii legitime a PSD dupa un scenariu similar cu cel din 2015, cand a fost demis premierul Victor Ponta.

                     Atunci, ca si acum, Klaus Iohannis a cerut repetat si insistent demisia premierului. Atunci, ca si acum, a fost initiata inceperea urmarii penale a premierului.

                     Acum, iata, o noua actiune grava care calca in picioare vointa si votul romanilor, care vrea sa schimbe o guvernare legitima si performanta, care a produs crestere economica si a adus mai multi bani in buzunarele romanilor.

                     Este cel mai josnic gest al opozitiei, un moment definitoriu care poate marca iesirea sau ramanerea Romaniei in lumea statelor democratice.

  Rovana Plumb,

Presedinte OFSD.

 

.

 

Am aflat cu profunda indignare de faptul ca presedintele PNL, domnul Ludovic Orban, a depus astazi, 17 mai a.c., o plangere penala impotriva Prim-Ministrului Romaniei, doamna Viorica Dancila.

            Faptul ca PNL recurge la astfel de mijloace in lupta politica arata ca opozitia actuala este saraca in idei si se afla in penurie de argumente normale si democratice. Este o opozitie politica fara coloana vertebrala, fara platforma, lipsita de orice credibilitate in fata electoratului, care utilizeaza mijloace extra-politice pentru a-si atinge scopurile. Demolarea adversarilor cu plangeri penale si anchete nu te face mai bun, ci arata ca esti un partid falimentar condus de un politician slab si incompetent.

            Modul in care domnul Ludovic Orban intelege sa faca politica nu face decat sa confirme atat esecul sau lamentabil ca lider al opozitiei, cat si nulitatea evidenta a conceptiilor sale politice.

            Un partid care mizeaza pe plangeri penale si pe parchete ca sa ajunga la putere este un partid incompetent si anti-democratic.

            Guvernul PSD este un guvern bun si un guvern de succes, iar toate analizele economice sustin aceasta concluzie. Rezultatele foarte bune ale guvernarii PSD sunt vizibile si datele statistice incontestabile arata ca avem crestere economica foarte buna - Romania cu 4,2% crestere economica se plaseaza mult peste media statelor Uniunii Europene de 2,4% in primul trimestru din acest an.

            De aceea, depunerea acestei plangeri impotriva Prim-Ministrului Romaniei este un mod abject de a lovi in interesele nationale ale Romaniei.

            Suntem consternati vazand cat de jos poate sa coboare PNL nivelul luptei politice. Opozitia se face cu argumente politice, nu cu plangeri penale. PNL nu mai este un partid liberal de cand a inceput sa creada ca va castiga alegerile cu ajutorul institutiilor de forta si de astazi nu mai este partid national deoarece a pus interesele partinice deasupra interesului de stabilitate a Romaniei.

            Credem ca, in spatele actiunilor lui Ludovic Orban, se afla Presedintele Klaus Iohannis care a dorit si doreste sa puna in loc "guvernul sau", care sa blocheze marirea salariilor si a pensiilor si sa perpetueze abuzurile din Justitie. Ne amintim cum, in anul 2015, Klaus Iohannis a daramat cu mijloace nedemocratice un guvern legitim PSD, iar Romania a stagnat un an de zile. Nu numai ca a omis sa isi ceara scuze, dar astazi - credem noi - domnul Klaus Iohannis urmareste sa aplice acelasi scenariu.

Daca cineva din conducerea tarii ar trebui acuzat si cercetat pentru subminarea democratiei cu mijloace si instrumente neconstitutionale, poate ca acela ar trebui sa fie chiar Presedintele Iohannis.

            Organizatia PSD Ialomita si Presedintele Marian Neacsu isi reafirma sprijinul total pentru

Prim-Ministrul Romaniei, doamna Viorica Dancila, precum si pentru guvernul coalitiei PSD-ALDE, ale carui politici guvernamentale au adus cresterea economica si mai multi bani in buzunarele romanilor.

  MARIAN NEACSU,

Presedinte PSD Ialomita


 .

 

Am aflat cu profunda indignare de faptul ca presedintele PNL,  domnul Ludovic Orban, a depus astazi, 17 mai a.c., o plangere penala impotriva Prim-Ministrului Romaniei, doamna Viorica Dancila.

             Premierului Romaniei i se face o plangere penala pentru inalta tradare pentru ca nu a prezentat nu stiu ce informatii presedintelui statului. 

             Este evident ca asistam la coborarea luptei politice la cel mai abject nivel, acolo unde se incearca, in modul cel mai stalinist cu putinta, daramarea unui guvern legitim constituit. Daca de data asta nu s-a reusit din interior, ca la precedentele guvernari, atunci se apeleaza la tertipul acesta atat de transparent pentru ca, pe baza punerii in miscare a unei actiuni penale impotriva premierului, presedintele sa o poata suspenda pe doamna Viorica Dancila si pune capat guvernarii noastre. O guvernare rezultata in urma votului a milioane de romani si care produce crestere economica si genereaza bunastare pentru romani. Vot al romanilor care, inca o data, pare sa nu conteze.

             Am mai vazut asta in 2015, cand a fost demis premierul Victor Ponta. Atunci premierului i s-a cerut demisia de cinci ori. Tot atunci a fost initiat un demers pentru inceperea urmarii penale a premierului. La scurt timp dupa aceea, "a trebuit sa moara oameni" pentru ca Guvernul sa fie schimbat. Acel film se repeta astazi, respectandu-se acelasi scenariu, punct cu punct. 

             Se doreste ca, prin mijloace care afecteaza grav statul de drept, sa se dea jos un guvern legitim pentru a pune in loc un nou guvern "tehnocrat", care sa blocheze marirea salariilor si a pensiilor si sa perpetueze abuzurile din aceasta tara. 

             Sa ne amintim cum guvernul legitim al PSD a fost dat jos cu o inscenare judiciara facuta premierului de atunci Victor Ponta. Inscenarea a fost demontata de instanta, dar, intre timp, guvernarea a fost pierduta, Romania a pierdut un an, a stagnat un an cu guvernarea teleportata de nicaieri, dar cu misiune precisa.

             Azi, modul de operare din 2015 pare sa se repete. Se cere demisia premierului desemnat legal si democratic. Plangerea penala e pusa in miscare.

 

      Mihai Fifor,

Vicepresedinte PSD


 

 


 

 

0 comentarii1610 vizualizări17 mai 2018
rss 2.0
rss 2.0