Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Vineri 21 Februarie 2020 - 3124 vizitatori azi
ADUNAREA PARLAMENTARA A FRANCOFONIEI.

In perioada 20-22 mai Romania gazduieste Conferinta Presedintilor delegatiilor parlamentare din cadrul Adunarii Parlamentare a Francofoniei. In Anul Centenarului, Adunarea Parlamentara a Francofoniei isi propune sa consolideze parteneriatele si relatiile strategice dintre statele membre, promovand valorile si principiile Francofoniei romanesti la nivel national si international.

In cadrul conferintei participa liderii delegatiilor parlamentare ale Francofoniei, membri ai Guvernului, parlamentari, reprezentanti ai Corpului Diplomatic, dar si factori de decizie de la nivel central si local care isi propun sa dezvolte si sa promoveze activitatile asumate de catre Adunarea Parlamentara a Francofoniei.

Totodata, cu acest prilej ne propunem sa reafirmam importanta relatiei bilaterale dintre Romania si Franta si sa evidentiem impactul constructiv pe care viitoarele evenimente si activitati din cadrul Sezonului Cultural Romania-Franta din 2019 il vor avea in spatiul european.

Sa nu uitam ceea ce spunea parintele Francofoniei politice, Presedintele Sedar Senghor: "Popoarele sunt cele care prin intermediul reprezentantilor alesi vor pune presiune pe guvernele tarilor lor pentru a merge inainte!". Asadar, la ceas aniversar, Adunarea Parlamentara a Francofoniei isi propune sa sustina parcursul european al Romaniei, reafirmand atasamentul acesteia fata de o Europa a valorilor democratice, a principiilor si a cooperarii.

 

Deputat Cristina Iurisniti

membru al Adunarii Parlamentare a Francofoniei

0 comentarii1778 vizualizări21 mai 2018
rss 2.0
rss 2.0