Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Vineri 21 Februarie 2020 - 3376 vizitatori azi
"Am constiinta impacata ca in Parlament fac ce trebuie".

"Am promovat o lege care salveaza vieti prin instalarea de bariere la toate trecerile la nivel cu calea ferata". Deputatul PMP Ionut Simionca a salutat aprobarea de catre Camera Deputatilor, in calitate de camera decizionala, a proiectului sau de lege prin care propune instalarea de bariere sau semibariere la toate trecerile la nivel cu calea ferata ale drumurilor internationale sau nationale, reducand astfel riscul de producere a accidentelor rutiere. "Se implineste un an de la cumplitul accident din Bistrita in care 5 tineri au murit intr-o masina strivita de tren. Patru erau frati, iar intre acestia o copila avea 12 ani. Asa ceva nu trebuie sa se mai intample. Am constiinta impacata ca in Parlament fac ce trebuie. Am promovat inca o lege care salveaza vieti",  a declarat deputatul PMP de Bistrita.

               "Dupa mai bine de noua luni de la depunerea proiectului, am satisfactia ca, prin completarea Ordonantei Guvernului nr.43/1997 privind regimul drumurilor, trecerile la nivel cu calea ferata ale drumurilor principale din tara vor fi mai sigure. Doresc sa le multumesc tuturor celor peste 100 de colegi deputati si senatori din toate partidele si formatiunile reprezentate in Parlament pentru sprijinul permanent pe care mi l-au dat pe tot parcursul legislativ al acestei initiative", a declarat deputatul PMP.

               Conform parlamentarului bistritean, in Romania aproape 85 la suta din aceste treceri la nivel cu calea ferata sunt semnalizate prin indicatoare luminoase sau doar prin indicatoare rutiere: "Prin aceasta lege, operatorul feroviar va avea in responsabilitate curatarea vegetatiei de langa trecerile la nivel de cale ferata in vederea cresterii vizibilitatii, termenul limita pentru finalizarea acestei actiuni fiind 1 ianuarie 2019. In plus, tot operatorului feroviar ii revine obligatia instalarii, pana la 1 ianuarie 2020, de bariere pe drumurile principale, unde si vitezele de deplasare sunt mari, contribuind activ la prevenirea accidentelor dintre autovehiculele rutiere si trenuri, care sunt adesea urmate de pierderi de vieti omenesti", explica deputatul PMP Ionut Simionca.

               Pentru tanarul parlamentar al Miscarii Populare, aflat la primul sau mandat in legislativ, este deja a doua initiativa legislativa pe care o urmareste si sustine pe tot parcursul sau pana cand este transformata in lege, dupa promulgarea asa-numitei Lege Colectiv (Legea nr. 28/2018), prin care  spatiile publice cu destinatia de comert, cultura sau turism, care functioneaza fara autorizatie de securitate la incendiu, sunt obligate sa semnaleze lipsa autorizatiei printr-un panou de avertizare. Ambele proiecte vizeaza cresterea gradului de siguranta a cetateanului.

0 comentarii2072 vizualizări31 mai 2018
rss 2.0
rss 2.0