Adevarul umbla cu capul spart.          -          Cine cuteaza sa spuna adevarul poate lesne umbla batut, ca marul.          -          Adevarul invinge orice.          -          Copiii ?i nebunii spun adevĂrul.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Joi 18 Octombrie 2018 - 14804 vizitatori azi
Aprecierea functionarii Ministerului Public si a procurorilor revine in totalitate ministrului justitiei.

Curtea Constitutionala subliniaza ca Ministerul Public functioneaza sub autoritatea ministrului justitiei, asa cum este trecut in mod explicit, clar si fara echivoc in Constitutie. Presedintele nu are decat un rol solemn de a da greutate si legalitate deciziei de numire si implicit de revocare in cazul procurorilor. Vorbim de legislatia in vigoare in momentul de fata. Deci presedintele nu poate sa aiba un rol decisiv nici in numire, nici in revocare. Aprecierea functionarii Ministerului Public si a procurorilor revine in totalitate ministrului justitiei. Ma bucur de aceasta decizie, speram ca asa va fi, dar sigur ca am asteptat cu nerabdare sa vedem punctul de vedere exprimat de Curtea Constitutionala. Ma bucura ca limpezeste in acest fel unele dintre lucrurile care in trecut au creat confuzie si controverse.

Decizia privind revocarea care este luata de ministrul justitiei nu poate sa fie nicidecum contrazisa de presedinte. Presedintele trebuie sa dea curs cererii de revocare care o priveste pe sefa DNA.

Declaratii sustinute la Parlament


Calin Popescu Tariceanu,

1 comentariu882 vizualizări31 mai 2018
rss 2.0
rss 2.0