Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Miercuri 23 Septembrie 2020 - 18254 vizitatori azi
"Campania SOS-Copiii Romi".

Mai multi elevi romi si parintii acestora au fost invitati in 03.07.2018, la sediul Partidei Romilor Pro-Europa, sucursala Bistrita-Nasaud, acolo unde s-au intalnit cu  presedintele si consilierul judetean Emil Neia Lacatus si cu inspectorul pentru minoritati din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean BN, Balazs Denes. Cu aceasta ocazie, cei doi au furnizat atat elevilor cat si mai ales parintilor toate informatiile necesare in vederea intocmirii dosarului de admitere. De asemenea, cei prezenti au putut afla numarul de locuri alocat romilor la  fiecare unitate de invatamant liceeal, numarul de locuri la scolile profesionale, dar si profilurile/domenile pregatirii de baza, specializarile existente in reteaua scolara din judetul Bistrita-Nasaud.

In acest context, presedintele Emil Neia Lacatus a reamintit ca elevii romi care au promovat examenul de capacitate si si-au depus dosarele la Inspectoratul Scolar Judetean pana la data de 15 iunie 2018, au la dispozitie 152 de locuri la licee si 62 la scoli profesionale. 

" Am  mai discutat despre conditiile de admitere a candidatilor, despre data si locul la care se va desfasura sedinta publica care vizeaza repartizarea elevilor de etnie roma, care au optat pentru ocuparea unui loc la liceu sau scoala profesionala. Intalnirea  va avea loc in data de 5 iulie, ora 10.00, in sala de sedinta a Inspectoratului Scolar Judetean BN", spune Emil Neia Lacatus.

Sustinut de inspectorul pentru minoritati Balazs Denes, Emil Neia Lacatus a facut un apel catre parintii si elevii prezenti sa aplice la acel liceu sau scoala profesionala unde vor face fata exigentelor, in functie de capacitatea si pregatirea lor scolara, asta pentru a nu fi pusi in situatia de-a abandona sau de-a pleca la o alta unitate de invatamant cu mai putine cerinte.

"Cei prezenti au adresat o serie de intrebari inspectorului scolar Balazs Denes, dorind sa afle care sunt criteriile de repartizare, dar si cele pentru burse pentru elevii romi", a mai precizat presedintele si consilierul judetean Emil Neia Lacatus.

Este bine de stiut ca:

Partida Romilor Pro Europa Sucursala Bistrita-Nasaud a eliberat un numar de 45 de recomandari pentru tot atatia elevi, toti etnici romi: "Doar copiii cu parinti romi pot sa isi depuna dosarele pentru repartitia la licee sau scoli profesionale. Este cerinta de baza pentru a beneficia de aceasta oportunitate", a conchis presedintele Emil Neia Lacatus.

Reamintim ca toate aceste actiuni au loc in cadrul unei campanii derulate de Partida Romilor Pro Europa Sucursala BN, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Bistrita-Nasaud, sub numele de "Campania SOS-Copiii Romi".

0 comentarii2982 vizualizări04 iulie 2018
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0