Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Vineri 15 Ianuarie 2021 - 16654 vizitatori azi
Intrunirea Nationala anuala a Conferintei Tineretului Maghiar din Romania in Bistrita.

In perioada 13-15 iulie a avut loc Intrunirea Nationala anuala a Conferintei Tineretului Maghiar din Romania in Bistrita, la Hotel Diana. In cadrul evenimentului presedintele organizatiei Oltean Csongor si echipa sa si-au prezentat rapoartele de activitate anuale. S-a discutat despre proiectele lansate si elaborate de catre Conferinta Tineretului Maghiar din Romania, dar si despre obiectivele pe termen mediu si lung al organizatiei.

La programul Tinerii si secolul XXI. au participat si presedintele UDMR Kelemen Hunor, care a tinut o ampla analiza cu privire la politica actuala si la situatia UDMR in acest context, Porcsalmi Bálint, presedintele executiv UDMR, care a facut o retrospectiva despre activitatea Conferintei Tineretului Maghiar din Romania pe anul precedent. Au mai luat cuvantul Décsei Atilla, presedintele UDMR BN, Zoltán-Sipos Tímea, presedintele UDTM Bistrita, Hegedüs Csilla, presedintele executiv a UDMR organizatiei feminine, Laczikó Enik? Katalin secretar de stat in Guvernul Romaniei la departamentul pentru Relatii Interetnice, Iuliu Winkler europarlamentar, caruia cu aceasta ocazie Conferinta Tineretului Maghiar din Romania i-a decernat premiul Pro Organizatione.

Scopul conferintei care a durat trei zile a fost spirijinirea tinerilor si initiativelor acestora pe termen lung, drept pentru care la eveniment au participat circa 80 de tineri din judetele: Arad, Alba, Bihor, Cluj, Mures, Sibiu, Brasov, Harghita, Covasna, Maramures, Salaj, Satu-Mare, Hunedoara, Timis si Bistrita-Nasaud. Este esential ca fiecare tanar sa isi cunoasca telul in viata, sa isi dezvolte abilitatiile si capacitatile dobandite, respectiv sa fie constient de importanta si frumusetea culturii, si sa ajute la promovarea acesteia acasa, in orasul natal. Totodata prin asemenea proiecte dorim sa ajutam la devenirea tinerilor maghiari din Bistrita-Nasaud ca cetateni activi in procesul de dezvoltare a comunitatii locale. "Este important, ca in secolul XXI., tinerii sa tina pasul cu dezvoltarea continua a technologiei, dar in paralel sa poata aprecia valoriile lasate ca "mosteniire" de la stramosii nostrii." - a relatat coordonatorul proiectului, Zoltan-Sipos Timea.

Un alt scop a fost de a creste nivelul de implicare a cetatenilor (atat prin organizare, cat si prin prezenta) la evenimentele de socializare organizate.

Organizatorii evenimentului Tinerii si secolul XXI. au fost UDTM Bistrita impreuna cu Conferinta Tineretului Maghiar din Romania, finantatorii fiind Primaria Municipiului Bistrita, Fundatia Communitas si Fundatia Bethlen Gábor.

 

Biroul de presa UDTM.

0 comentarii2779 vizualizări17 iulie 2018
rss 2.0
rss 2.0