Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Vineri 14 August 2020 - 29104 vizitatori azi
Unde-s doi, puterea creste: opozitia din Bistrita s-a unit impotriva proiectului de modernizare a Pietei Centrale.

Pentru prima data in ultimii ani, fortele politice din opozitie si reprezentantii societatii civile din Bistrita s-au asezat la acceasi masa pentru a gasi solutii de rezolvare a nemultumirilor exprimate de cetateni. Tema care a unit opozitia este modernizarea Pietei Centrale din Bistrita, un proiect initiat de administratia locala PSD care a starnit supararea bistritenilor si care prevede reducerea cu 90% a spatiului verde si cu 45% a numarului de arbori din respectiva zona.

Intalnirea a avut loc vineri, 27.07.2018, la Cabinetul parlamentar din Municipiul Bistrita al deputatului Ionut Simionca, presedinte filialei judetene a PMP. Alaturi de acesta, la intalnire au mai participat: Ioan Turc, presedintele PNL Bistrita-Nasaud; deputatul Cristina Iurisniti, presedinta USR Bistrita-Nasaud; Marius Balan, presedintele Partidului Verde din Bistrita-Nasaud; Florin Chereji, presedintele Asociatiei Bistrita Civica; Ioan Miclea, presedintele Asociatiei Comerciantilor din Centrul Vechi; Doru Marza, reprezentant al Partidului Ecologist; Alecu Stefan, din partea Grupului de initiativa a bistritenilor; Vasile Man, reprezentat al societatii civile.

Pornind de la ideea ca toti participantii la intalnire doresc modernizarea Municipiului Bistrita, fara a sacrifica insa spatiile verzi si arhitectura orasului, acestia au conturat un curs de actiune comun cu privire la proiectul propus de PSD privind modernizarea Pietei Centrale. Opozitia ar putea recurge, daca va fi nevoie, inclusiv la contestarea in instanta a autorizatiei de constructie sau la initierea unui referendum local pe aceasta tema.

Constienti ca o actiune comuna are mai multa forta si sanse mai mari de reusita, reprezentantii formatiunilor politice si civice de opozitie din judetul Bistrita-Nasaud au convenit sa actioneze coerent si sa se intalneasca, ori de cate ori este nevoie, pentru a gasi solutii la proiecte punctuale, de interes pentru cetateni.

 

COMUNICAT DE PRESA PMP. BN.

2 commentarii2436 vizualizări28 iulie 2018
rss 2.0
rss 2.0