Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Duminica 09 August 2020 - 18892 vizitatori azi
Familiile sau persoanele singure cu venituri mici pot primi un ajutor lunar pentru plata serviciului de alimentare cu apa si de canalizare.

Cateva informatii utile pentru cei interesati:  La cerere, familiile sau persoanele singure cu venituri mici pot primi lunar, incepand din 3 august, un ajutor din partea autoritatilor locale pentru plata serviciului de alimentare cu apa si de canalizare, in limita a 75 litri de apa/persoana/zi.Totul prin Hotarare de Consiliu Local, evident prin dispozitia primarului! 
Masurile privind acordarea unor ajutoare financiare pentru plata unor utilitati pentru anumite categorii de persoane se regasesc in Legea nr. 215/2018 privind modificarea si completarea Legii serviciului de alimentare cu apa si de canalizare 241/2006.
Sumele necesare acordarii acestor ajutoare banesti vor proveni de la bugetul local si 
vor acoperi cel putin 50% din costul de furnizare a serviciului de alimentare cu apa si canalizare. Limitele de venituri pana la care se acorda ajutorul lunar pentru plata apei si canalizarii sunt cele prevazute in Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 70/2011 este de 786 de lei, in timp ce pentru persoanele singure, limita venitului este de 1.082 de lei.
Primarul Ovidiu Cretu ar trebui sa faca cunoscute aceste facilitati si sa nu uite de asemenea ca in unele cartiere ale Bistritei serviciile de alimentare cu apa si canalizare lispesc cu desavarsire, sau ca in Piata Decebal, propusa spre modernizare in campanie, dar lasata de izbeliste, infrastructura urbana de alimentare cu apa arata ca intr-un sat departe de civilizatie si uitat de lume!
Unde e Bistrita Europeana?  

 

deputat prof. Cristina Iurisniti.

 

0 comentarii2345 vizualizări07 august 2018
rss 2.0
rss 2.0