Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 23 Aprilie 2019 - 3854 vizitatori azi
Romania are nevoie de valorile morale ale traditiei, dar nu are nevoie de politizarea dezbaterii.

Sustin referendumul pentru modificarea Constitutiei in scopul definirii familiei si cred ca este un moment de rascruce pentru viitorul poporului roman. Cred ca trebuie sa ne definim ca o natiune care pretuieste valorile traditionale. Au facut-o si alte state si nu le-a exilat nimeni din lumea civilizata, asa cum ne ameninta adversarii referendumului. In egala masura, politizarea acestui referendum dauneaza scopului pentru care trei milioane de romani au semnat in favoarea declansarii procedurii. Sustinerea populara pentru definirea familiei nu a fost facuta in contul unui partid politic, nici pentru ca o tabara politica sau alta sa foloseasca acest demers in scopuri electorale. Politizarea referendumului va demonstra doar ca politicienii din Romania nu mai au nimic sfant si ca sunt dispusi sa vanda totul pe altarul propriilor interese electorale!

 De aceea, indemn clasa politica sa dea dovada de decenta in cazul referendumului pentru familie si sa nu transforme dezbaterea si procesul democratic al consultarii populatiei intr-o noua ocazie de a se face de ras. Intrebarea acestui referendum se refera la cum vrem sa arate viitorul Romaniei, nu la tabere politice si culegere de voturi pentru viitoarele alegeri. Strangerea de semnaturi in favoarea declansarii referendumului a fost cea mai de succes initiativa civica din Romania tocmai pentru ca nu a avut partizanat politic, ci a fost rezultatul muncii extraordinare a mai multor organizatii non-politice reunite sub sigla Coalitiei pentru Familie care merita toata aprecierea noastra. A deturna sensul acestui demers si sensul semnaturilor romanilor in scopuri politicianiste ar fi, insa, o dovada de lipsa de respect. Sunt convins ca unii politicieni vor incerca sa se urce pe valul acestui referendum pentru a-si aroga merite pe care nu le au. Sunt la fel de convins insa ca romanii vor iesi la vot strict pentru sustinerea referendumului, nu pentru un partid sau altul, si ca, in acest fel, Romania va avea o Constitutie in acord cu valorile sale crestine. Amestecul politicii in acest demers nu va face decat sa dea apa la moara adversarilor familiei si valorilor traditionale ale romanilor!

 

Europarlamentar Laurentiu Rebega

Grupul Conservatorilor si Reformistilor Europeni

 

 

0 comentarii987 vizualizări05 septembrie 2018
rss 2.0
rss 2.0