Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Miercuri 24 Aprilie 2019 - 4118 vizitatori azi
Deputatul PNL, Robert Sighiartau, a depus o propunere legislativa pentru cresterea alocatiei pentru copii.

"Prima masura pe care am propus-o din pachetul de sustinere a familiei s-a materializat printr-o propunere legislativa pe care am depus-o saptamana trecuta la Camera Deputatilor. Propunerea este de majorare a cuantumului alocatiei cu 50% pentru copiii cu varste cuprinse intre 0-2 ani, care vor beneficia de o alocatie in valoare de 300 lei si cu 80% pentru copiii cu varste cuprinse intre 2-18 ani, care vor beneficia de o alocatie in valoare de 150 lei.

Romania se afla, din nefericire, pe ultimul loc in Uniunea Europeana in privinta cuantumului alocatiei pentru copii.  Daca in majoritatea acestor state alocatia porneste de la peste 100 de euro, in Romania copiii primesc echivalentul a 18 euro pentru fiecare copil, o suma care nu acopera decat intr-o foarte mica masura necesitatile unui copil.

In ultimii ani, aceasta suma de bani a ramas neschimbata, dar nu acelasi lucru putem spune despre valoarea ei, care este in realitate mai mica, tinand cont de faptul ca avem o inflatie mare si o crestere a preturilor pe masura.

Astazi, toti indicatorii arata ca suntem intr-un declin demografic, fenomenul fiind chiar ingrijorator. Plecarea masiva a tinerilor spre alte tari a produs o si mai mare problema, pe care o resimtim la toate nivelurile societatii.

Sporirea natalitatii prin diferite masuri ferme si concrete trebuie sa fie prioritate nationala. Multe tari din imediata noastra vecinatate dezvolta programe pragmatice si pe termen lung pentru a stimula natalitatea.

Este o datorie sa facem tot ceea ce depinde de noi pentru a avea generatii bine pregatite pentru viata.

Banii alocati educatiei s-au dovedit a fi o investitie sigura pe termen lung peste tot in lume. Putem performa doar daca investim mult in educatia copiilor nostri.

Nu in ultimul rand, avem responsabilitatea sa sustinem concret familiile. Trebuie sa fim constienti ca pentru a avea o Romanie prospera, avem nevoie de o dezvoltare sanatoasa a tinerelor generatii. Familia este asezamantul sigur pentru o societate puternica.

Masurile pe care trebuie sa le luam sunt urgente nationale. Daca vorbim despre viitor, vorbim despre generatiile pe care le pregatim.

Copiii si tinerii din Romania reprezinta, neindoielnic, viitorul natiunii."

 

 Deputat PNL,

Robert SIGHIARTAU

 

0 comentarii924 vizualizări10 septembrie 2018
rss 2.0
rss 2.0