Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Miercuri 21 August 2019 - 9536 vizitatori azi
Fac apel la fortele anti-PSD sa stranga semnaturi pentru alegerea primarului in doua tururi de scrutin.

Fac un apel la fortele politice si civice anti-PSD sa sustina campania de strangere de semnaturi initiata de PMP pentru alegerea primarului in doua tururi de scrutin. Impreuna, noi toti, cei care facem opozitie, am putea crea, in aceasta sesiune parlamentara, un moment simbolic, in care sa punem pe masa lui Liviu Dragnea un milion de semnaturi pentru initiativa legislativa depusa in Parlament in vederea modificarii sistemului de vot la alegerile locale.

Campania initiata de PMP pentru alegerea primarului in doua tururi de scrutin are mare succes, peste 700.000 de romani semnand pana in prezent in sprijinul acestei initiative. Ne-am propus sa continuam campania pana la un milion de semnaturi tocmai pentru a sublinia greutatea sustinerii de care beneficiaza proiectul de lege blocat de PSD in Parlament.

Cetatenii sunt deplin constienti ca modificarea sistemului de vot ar permite alegerea unor primari cu reprezentativitate mai mare si ar da sanse unor candidati valorosi, independenti sau sustinuti de partide mici, sa castige in fata primarilor PSD.

Revenirea la alegerea primarului in doua tururi este un demers obligatoriu in vederea trimiterii PSD in opozitie, in contextul in care actualul sistem electoral ii favorizeaza pe alesii aflati in functie. PSD are astazi aproximativ 40% din primarii din Romania, care altfel vor intra in cursa din pozitia de favoriti.

Opozitia ar trebui sa fie unita in jurul unor proiecte importante, cum ar fi cel al alegerii primarului in doua tururi de scrutin. Consider ca este cel mai bun moment ca fortele de opozitie sa demonstreze ca reusesc sa treaca peste orgolii si interese marunte si sa puna interesul cetateanului pe primul loc!

 

 10.09.2018

 Deputat Ionut Simionca

Vicepresedinte al Partidului Miscarea Populara

 

1 comentariu1190 vizualizări10 septembrie 2018
rss 2.0
rss 2.0