Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Joi 28 Martie 2024 - 14587
Cea de a IX-a editie a programului "Ghiozdanul" realizata cu succes.

De noua ani UDMR organizatia judeteana Bistrita-Nasaud realizeaza programul "Ghiozdanul" la inceputul fiecarui an scolar. In cadrul proiectului fiecare elev, care paseste pentru prima data pragul scolii si va invata la sectia maghiara, primeste un ghiozdan echipat cu rechizite de baza.

Fiecare inceput de an scolar vine cu anumite cheltuieli pentru parinti, asadar UDMR organizatia judeteana Bistrita-Nasaud, in colaborare cu organizatiile locale UDMR si al primarului, viceprimarilor, consilierilor locali ai uniunii, a pornit pe drum acest program inca din anul 2010 pentru a veni in ajutorul lor.

"Proiectul se bucura de un real succes in fiecare an, atat in randul micilor prescolari, cat si in randul parintilor. Eu le multumesc tuturor pentru faptul ca si-au inscris copiii la sectia maghiara, dar si invatatorilor care prin munca lor de zi cu zi contribuie la pastrarea identitatii maghiare in diaspora, fiindca prin invatamantul in limba materna poate supravietuilimba si cultura maghiara." - a precizat presedintele uniunii, Décsei Atilla.

Anul acesta peste 50 de ghiozdane au fost impartite in judetul Bistrita-Nasaud in urmatoarele localitati: Bistrita, Beclean, Tigau, Uriu, Ciresoaia, Nuseni, Reteag, Matei, Vita. In municipul Bistrita ghiozdanele au fost inmanate prescolarilor de catre presedintele organizatiei judetene UDMR, Décsei Atilla, directorul adjunct al Colegiului National Andrei Muresanu, Antal Attila, presedintele executiv UDMR, Zoltán-SiposTimea, presedintele UDMR organizatia municipiului Bistrita, Máthé Attilasivicepresedinteleexecutiv, Máthé Loránd, iar in judet de catre presedintii UDMR.

Prima zi de scoala s-a inceput cu greva japoneza, care s-a vazut si in cadrul Colegiului National Andrei Muresanu din Bistrita, unde profesorii s-au declarat nemultumiti de intrarea in vigoare a Ordonantei de Guvernnr. 9 din 2018, care prevede ca in invatamantul primar, la clasele cu predare in limbile minoritatilor nationale,orele de limba si literatura romanavor fi predate de profesori specializati. Cadrele didactice spera ca acesta greva, care se desfasoara in majoritatea institutiilor de invatamant cu predare in limbile minoritatilor, va solutiona problema intr-un timp cat mai scurt si se va abroga aceasta hotarare nerealista.

 

 

Biroul de presa UDMR BN

0 comentarii2968 vizualizări11 septembrie 2018




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0