Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 18 Iunie 2019 - 4920 vizitatori azi
Autoritatea zero a premierului roman.

Saptamana viitoare, la Strasbourg, in plenul Parlamentului European, se discuta situatia statului de drept in Romania. Dezbaterea vizeaza direct unele masuri intreprinse de guvernarea PSD-ALDE. Am sustinut intotdeauna ca aducerea in discutia forurilor europene a problemelor interne din Romania trebuie facuta doar in situatii exceptionale, cand toate caile de negociere politica interna sunt blocate. Prim-ministrul Romaniei a intreprins o vizita la Bruxelles si s-a intalnit cu sefii principalelor grupuri politice din Parlamentul European si cu alti oficiali europeni. Foarte bine, este exact ceea ce trebuia sa faca!

Problema este cu cata autoritate a vorbit sefa Guvernului roman!

Din pacate, nivelul de autoritate se vede din episodul hazliu al demisiei ministrului Educatiei.

Sa recapitulam! UDMR are o problema cu o Ordonanta de Guvern data in august. Pentru ca nu face parte din coalitia de guvernare, dl. Kelemen actioneaza - corect! - in Parlament, interpelandu-l pe presedintele Camerei Deputatilor. Dl. Dragnea il cheama la ordine direct pe ministrul Educatiei. Ministrul Educatiei se supara si isi da demisia. Unde este d-na Dancila in acest scandal?

Iata masura autoritatii premierului Romaniei.

Daca intr-o chestiune banala, d-na Dancila este ocolita cu atata nonsalanta, cum poate ea discuta convingator cu liderii europeni? Cum isi poate reprezenta tara? Care va fi, in perspectiva, credibilitatea Romaniei?

Este imperios necesara o schimbare. Nu numai a unui ministru, nu numai a unui guvern, ci a unui mod pagubos si smecher de a face politica!

 

Europarlamentar Laurentiu Rebega

Grupul Conservatorilor si Reformistilor Europeni.

 

0 comentarii1162 vizualizări27 septembrie 2018
rss 2.0
rss 2.0