Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 18 Iunie 2019 - 6234 vizitatori azi
Mircea Diaconu solicita Comisiei Europene si Consiliului European sa garanteze protectia tuturor minoritatilor din Europa.

Europarlamentarul Mircea Diaconu a transmis astazi presedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, presedintelui Consiliului European, Donald Tusk, si prim-vicepresedintelui Frans Timmermans o scrisoare deschisa prin care cere elaborarea unei strategii privind protectia drepturilor minoritatilor entice din cadrul Uniunii Europene si a comunitatilor minoritare care traiesc in tari aflate in vecinatatea UE.

Mircea Diaconu solicita constituirea unui grup de lucru paneuropean pentru drepturile minoritatilor si alocarea unui buget special pentru protectia acestora prin care sa se asigure, intre altele, monitorizarea evolutiilor negative si posibilitatea de a se reactiona la acestea prin masuri de combatere a propagandei anti-UE.

Europarlamentarul cere, totodata, masuri pentru introducerea in cadrul Uniunii Europene a unor standarde clare si echitabile privind protectia drepturilor minoritatilor, care sa fie implementate si verificate printr-un mecanism distinct. De asemenea, Mircea Diaconu considera necesar ca partenerilor din afara UE si, in special, tarilor candidate la admitere sa li se solicite sa ofere un nivel de protectie a minoritatilor care sa corespunda cerintelor formulate in Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene si in conventiile internationale privind eliminarea tuturor formelor de discriminare.

Demersul lui Mircea Diaconu are loc la o saptamana dupa ce, tot printr-o scrisoare deschisa, a solicitat Presedintelui Klaus Iohannis si Guvernului Romaniei sa se implice in rezolvarea problemelor privind incalcarea drepturilor romanilor din afara frontierelor, probleme care au fost semnalate de participantii la o audiere publica pe care europarlamentarul a organizat-o la Bruxelles.

 

Al dumneavoastra, 
Mircea Diaconu
Vicepresedinte al Comisiei pentru cultura si educatie din Parlamentul European.

 

0 comentarii1176 vizualizări28 septembrie 2018
rss 2.0
rss 2.0