Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 18 Iunie 2019 - 4754 vizitatori azi
Schimbarile 'pe genunche' au dus la plecarea ministrului educatiei.

Referitor la demisia ministrului educatiei nationale, Valentin Popa, vicepresedintele Partidului Miscarea Populara, deputatul Ionut Simionca a declarat: "Domnul ministru a plecat exact asa cum a venit: din vointa domnului Dragnea, sacrificat la masa negocierilor. Intr-o perioada cand PSD scartaie din toate incheieturile, iar coalitia cu ALDE se clatina la randul ei, seful PSD nu isi poate permite sa piarda sprijinul parlamentarilor minoritatii maghiare".

 In opinia parlamentarului bistritean, desi ministrul Popa a stat mai putin de noua luni la conducerea Educatiei Nationale, acesta a avut timp sa ramana in amintirea parintilor si elevilor pentru cateva masuri gresite pe care le-a luat. "In mai putin de trei trimestre, domnul Valentin Popa a facut mai multe schimbari 'pe genunche', reusind contraperformanta de a strica si mai mult bruma de educatie care le era oferita copiilor nostri: manualele tiparite la Editura Didactica si Pedagogica sunt pline de greseli pe care chiar si cei mici le-au sesizat; a penalizat universitatile recunoscute, cu traditie, prin taierea finantarilor; a suprimat concursurile de numire in functii, incurajand, astfel, nepotismul si promovarea pe criterii clientelare si, nu in ultimul rand a stricat echilibrul existent in invatamantul minoritatilor nationale".

 Referindu-se la contextul politic actual, deputatul PMP Ionut Simionca a spus: "Ordonanta care ar fi trebuit sa asigure sustinerea guvernarii de catre UDMR a avut efectul contrar si a dus la pierderea sustinerii din partea minoritatii maghiare, care, la santaj, a anuntat ca suspenda colaborarea cu PSD pe orice alta tema pana cand nu rezolva predarea limbii romane in scolile maghiare. De partea cealalta, viteza cu care Valentin Popa a plecat de la Educatie, pentru o greseala care nu ii apartine lui, ci consilierilor lui Liviu Dragnea, arata cat de fragila este, in acest moment, coalitia majoritara, dar si cat de loial le este PSD celor care le-au facut pe plac, au fost obedienti si nu au miscat in front".

 In incheiere, vicepresedintele PMP Ionut Simionca a lansat un apel catre parlamentarii din opozitie, dar si catre cei din actuala coalitie, aratand ca "acum este momentul cel mai potrivit pentru depunerea unei motiuni de cenzura impotriva Guvernului Dancila. La fel ca si presedintele partidului nostru, Eugen Tomac, fac un apel catre colegii din celelalte partide sa semneze proiectul motiunii de cenzura a PMP ".

 

Deputat PMP Ionut SIMIONCA

 

0 comentarii1162 vizualizări30 septembrie 2018
rss 2.0
rss 2.0