Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 18 Iunie 2019 - 5894 vizitatori azi
Doamna prim-ministru, cu tot respectul, gresiti!

Miercuri, in plenul Parlamentului European, s-a dezbatut situatia statului de drept in Romania si, dupa cum era firesc, doamna Viorica Dancila, sefa guvernului roman, a fost invitata sa-si prezinte pozitia. Vicepresedintele Comisiei, FransTimmermans, precum si numerosi europarlamentari si-au prezentat punctele de vedere, in majoritate critice, la adresa situatiei din Romania.

In urma interventiei mele din plenul Parlamentului, in care l-am criticat pe liderul PSD Liviu Dragnea, am avut "onoarea" sa primesc o replica din partea prim-ministrului Romaniei, doamna Viorica Dancila.

Intrucat procedurile luarilor de cuvant nu mi-au permis mie, unui simplu europarlamentar, sa-i raspund in plen, voi face cateva precizari.

  1. Stimata doamna prim-ministru, verificati informatiile din discursurile care vi se scriu! Sau, macar, incercati sa va aduceti aminte! Eu nu am fost niciodata membru PSD. La alegerile europarlamentare din 2014, nu am candidat pe lista PSD, ci pe o lista comuna PSD-PC, propus fiind de Partidul Conservator.
  2. Pe aceeasi lista ati candidat si dumneavoastra, propusa fiind de PSD. Va mai amintiti cine era presedintele PSD la acea data? Nu, nu era Liviu Dragnea! Era Victor Ponta! Daca ati vrut sa faceti o aluzie la loialitate, ati gresit: tocmai dumneavoastra sunteti in ofsaid! Nu va reprosez dez-orientarea! Capacitatea de a urmari si a anticipa schimbarile din societate este principala calitate a unui politician.
  3. In privinta dezamagirii celor care NE-au votat, s-ar putea sa aveti dreptate. Nimeni, dar mai ales un politician, nu poate multumi pe toata lumea! Un adevarat om politic trebuie sa-si asume mai ales nemultumirile cetatenilor! Nu va faceti griji pentru mine! Stiti vorba cu cainele si drumul lung!
  4. Ati atins, insa, si o problema reala: politizarea dezbaterilor. Iarasi, trebuie sa va reamintesc ca Parlamentul European este o institutie eminamente politica, structurata ca atare! Orice dezbatere este politizata, altfel este apa de ploaie!

Da, este drept, deasupra optiunilor politice se afla interesul national. Tocmai de aceea, criticand actuala conducere a PSD, am afirmat cu fermitate ca nu voi vota niciodata o rezolutie impotriva Romaniei.

Sunt convins ca si cetatenii si politicienii vor trage invataminte din dezbaterea de astazi. Prin urmare, doamna Dancila, va asteptam cu drag la Pro Romania, cat de curand!

 

Europarlamentar Laurentiu Rebega

Grupul Conservatorilor si Reformistilor Europeni

 

 

 

0 comentarii1267 vizualizări04 octombrie 2018
rss 2.0
rss 2.0