Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
"Va somez sa nu inchideti pana si patiseriile romanilor!"

In interventia sa de la tribuna Camerei Deputatilor, presedintele organizatiei Bistrita-Nasaud a Miscarii Populare a sarit in apararea micilor intreprinzatori, cei care duc greul sustinerii economiei romanesti, vorbind despre obligativitatea dotarii micilor contribuabili, de la 1 noiembrie 2018, cu aparate de marcat cu jurnal electronic: "Actuala putere PSD-ALDE a pus gand rau micilor intreprinzatori din Romania, atacandu-i, in acest an, in valuri succesive, cu modificari legislative si fiscale ce au produs grave dezechilibre in economia si societatea romaneasca".

 Pentru exemplificare, deputatul a povestit episodul petrecut luna trecuta, cand proprietara unei mici patiserii din Iasi l-a poftit afara din magazinul sau pe un fost prim-ministru, reprosandu-i, printre altele, regimul impovarator al fiscalitatii si lipsa fortei de munca autohtone.

 In opinia lui Ionut Simionca, aceasta masura adoptata de reprezentantii puterii reprezinta inca un episod al "Marii Topaieli Fiscale", care are cel putin trei neajunsuri majore. Primul este legat de faptul ca masura nu poate fi adusa la indeplinire pentru ca nu exista pe piata destule aparate de marcat cu jurnal electronic, operatorii autorizati nefiind in masura sa faca fata valului de cereri. Al doilea neajuns este legat de costurile suplimentare greu de suportat pentru micii intreprinzatori, costuri pe care le implica achizitionarea si instalarea noului echipament. Insa cel mai important neajuns este legat de faptul ca Fiscul nu si-a modernizat infrastructura informatica pentru a putea prelua informatiile: "Casele de marcat cu jurnal electronic, de ultima generatie, vor trebui puse in legatura cu sistemul informatic invechit al ANAF, care de curand a implinit 20 de ani. Sa ne amintim, ca, in luna martie, serverele ANAF au stat blocate si site-ul ANAF a fost inaccesibil aproximativ o saptamana".

 La finalul declaratiei sale politice, Ionut Simionca le-a cerut celor din coalitia PSD-ALDE sa inceteze sicanarea antreprenorilor romani: "Incetati sa ii mai hartiuiti pe micii intreprinzatori! Incetati sa mai decimati afacerile romanesti care s-au construit cu mult efort si cu multe sacrificii!

Va somez sa nu inchideti pana si patiseriile romanilor!"

 Autoritatile au estimat ca trebuie inlocuite aproximativ 800.000 de case de marcat, din care 100.000 la firmele mari si mijlocii si 700.000 la firmele mici. Pretul unei case de marcat cu jurnal electronic este cuprins intre 1000 si 2.500 de lei, instalarea presupunand timp si costuri suplimentare.

0 comentarii2779 vizualizări16 noiembrie 2018




rss 2.0
rss 2.0