Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Luni 21 Septembrie 2020 - 7084 vizitatori azi
Bistrita si chiar Romania intreaga, umilita in pragul Centenarului Marii Uniri de Cretu si sleata lui.

Atotstiutorul megaloman care conduce administratia bistriteana de zece ani, Cretu, primarul, umileste din nou Bistrita, comunitatea bistriteana si chiar Romania.  Am ramas pur si simplu siderat astazi cand am trecut prin Piata Centrala si am vazut balconul de pe turnul bisericii evanghelice inconjurat de o panglica. Tricolora cei drept, dar atat, pentru ca aceasta nu reprezinta in nici un caz drapelul Romaniei sau un alt simbol national.

Cat de tembel poti sa fi ca sa nu sti ca simbolurile nationale nu se folosesc oricum, ci asa cum spune legea. Legea suprema in cazul de fata, Constitutia Romaniei. Aceasta prevede la articolul 12, alineatul 1 ca "Drapelul Romaniei este tricolor; culorile sunt asezate vertical, in ordinea urmatoare incepand de la lance: albastru, galben, rosu". De asemenea, proportiile, nuantele culorilor precum si protocolul drapelului au fost stabilite prin Legea nr.75/1994.

In pragul unui asemenea eveniment marcant pentru toti romani, Centenarul Marii Uniri, sa-ti bati joc de simbolurile nationale pentru care inaintasii nostri, printre care si bunicul meu din partea mamei, au luptat cu eroism, dandu-si viatapentru apararea acestei tari numita Romania si pentru pastrarea nealterata a simbolurilor ei nationale, este o jignire si o sfidare fara margini la adresa bistritenilor si a tuturor romanilor.

Nici macar comunisti n-au intors drapelul Romaniei de-a latul. Chiar si ei au avut mai mult respect pentru un simbol national mostenit, decat acest primar arogant si dispretuitor fata de oras, fata de comunitatea bistriteana si, iata, si fata de simbolurile nationale. RUSINE!

Pe aceasta cale, il rog public pe domnul Ovidiu FRENT, Prefectul judetului Bistrita-Nasaud, reprezentantul Guvernului Romaniei in teritoriu, sa ia urgent toate masurile legale ce se impun pentru rezolvarea de indata a situatiei si tragerea la raspundere a celor care se fac vinovati de aceasta mizerabila incalcare a legii.

 

Ioan  Peteleu - consilier local

 PNL Bistrita.

0 comentarii2548 vizualizări29 noiembrie 2018
rss 2.0
rss 2.0