Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 13 Aprilie 2021 - 14587
UDMR santajeaza alianta toxica PSD - ALDE .

Inca odata Uniunea Democrata a Maghiarilor din Romania, dovedeste ca nu reprezinta cu adevarat interesele populatiei maghiare ci doar ca urmareste intretinerea unui climat revansard promovat de guvernul de la Budapesta condus de Viktor Orban. Cu toate ca Romania este recunoscuta in UE ca fiind tara care a acordat cele mai multe drepturi minoritatilor, cea maghiara fiind principala beneficiara, din anii 90 pana in prezent, UDMR a deviat de la reprezentarea maghiarilor din Romania la aceea de a reprezenta in Romania interesele guvernului ungar, abordand latura national-iliberala a acestuia.

In acest sens, UDMR profita de situatia politica din parlamentul Romaniei, pentru ca de fiecare data cand se iveste ocazia sa poata santaja alianta toxica PSD-ALDE, la schimb cu sustinerea legilor si intereselor lor, sa obtina sprijin pentru modificarea legilor de care sunt interesati sau aprobarea unora noi, legi prin care solicita noi si noi drepturi numai pentru minoritatea maghiara.

Profitand de faptul ca actualul guvern Dancila, papusat de Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu este disperat sa se mentina la putere cu orice pret, UDMR a venit cu o noua revendicare, cerand nu mai putin decat autonomie speciala pentru anumite judete/regiuni. Aceasta revendicare legislativa de obtinere a autonomiei pentru anumite judete nu are sprijinul populatiei maghiare mai mult ca sigur ci este o miscare politicianista prin care se urmareste tinerea acestor judete/regiuni sub controlul complet al UDMR. De altfel, UDMR deja detine integral toata puterea executiva si administrativa locala din aceste judete, alte partide nefiind reprezentate, autoritatea statului fiind inexistenta. In plan economic, UDMR colaboreaza cu guvernul ungar pentru aducerea capitalului economic din Ungaria in aceste judete pentru a putea monopoliza activitatea economicaintr-o retea condusa de la Budapesta. Cu toate acestea, UDMR urmareste sa isi consolideze aceasta pozitie si printr-un act legislativ.

Partidul Verde crede ca actualul guvern marioneta Dancila si alianta coruptilor PSD-ALDE, nu mai reprezinta interesele cetatenilor romani, inclusiv cei de nationalitate maghiara de mult timp, ei fiind doar reprezentantii grupurilor de interese si infractionale din aceste doua partide. Pentru aceasta facem solicitarea catre membrii parlamentului, cei care nu sunt controlati de Dragnea si Tariceanu, sa respinga aceasta initiativa a UDMR ca fiind inadmisibila potrivit prevederilor Constitutiei Romaniei precum si a faptului ca minoritatea maghiara deja detine toate drepturile conform prevederilor UE in materie de minoritati.

 

Biroul de presa al Partidului Verde         

        10.12.2018

0 comentarii3024 vizualizări10 decembrie 2018
rss 2.0
rss 2.0