Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 13 Aprilie 2021 - 14587
Mi-as dori, din tot sufletul, ca Bistrita sa adere la Alianta Vestului.

Alianta Vestului, un parteneriat lansat in weekend de primarii PNL din Timisoara, Cluj-Napoca, Arad si Oradea, este unul dintre cele mai serioase si mai ambitioase proiecte din politica romaneasca a Anului Centenar. Si cand spun acest lucru, nu ma refer nicidecum la culoarea politica a initiatorilor, ci am in vedere faptul ca romanii nu mai vor sa auda de la politicieni vorbe goale, fara legatura cu realitatea. Oamenii vor lucruri concrete care sa le aduca conditii de viata mai bune si sperante pentru un viitor prosper. Iar, in cazul Aliantei Vestului, vorbim de autostrazi, drumuri si cai ferate finantate din fonduri europene direct de la Bruxelles.

In acest context, mi-as dori, din tot sufletul, ca Municipiul Bistrita sa adere la Alianta Vestului. Cred ca cea mai mare greseala pe care actualul primar ar putea sa o faca este sa izoleze Bistrita de partea progresiva a Romaniei, de cea conectata la Occident.  

Nu cred ca apartenenta politica a domnului Ovidiu Cretu, primar al Municipiului Bistrita, trebuie sa fie o piedica in calea integrarii celor mai bune solutii politice si administrative, care sa aduca prosperitate bistritenilor.

Domnule primar,

Daca as fi in locul dumneavoastra, nu as mai pierde vremea si as face tot posibilul sa duc Municipiul Bistrita in Alianta Vestului.

Bistrita nu poate sta pe margine, in afara unei aliante create de municipii din Transilvania si Banat care au solutii concrete la problemele cetatenilor si care au demonstrat ca fac performanta.

Si noi, bistritenii, vrem sa fim parte la crearea unei prosperitati reale in regiune, pentru stoparea migratiei romanilor in Occident si aducerea inapoi a celor plecati la munca peste hotare. In acelasi timp, vrem sa ne numaram si printre beneficiarii acestor proiecte.

Si noi ne dorim imbunatatirea radicala a mobilitatii intre Bistrita si marile orase din vecinatate - prin constructia de autostrazi, dezvoltarea unei conexiuni de trenuri de mare viteza intre orasele noastre, dezvoltarea unei retele de transport public interregional si intraregional, cresterea mobilitatii ecologice prin proiecte de tip tren, tramvai, troleibuz, autobuz electric etc.

Si noi vrem descentralizare administrativa, astfel incat sa ne asiguram dezvoltarea chiar si in conditiile unei slabe guvernari.

Si noi, bistritenii, avem acelasi mod de lucru cu locuitorii marilor orase din Transilvania si Banat, si suntem indreptati cu fata spre vecini, spre Europa, spre viitor.

In incheiere, imi exprim convingerea ca nu va trece mult timp pana cand Bistrita va fi parte a a Aliantei Vestului si ca aceasta alianta va demonstra ca proiectele pe care si le-a asumat nu raman la stadiul de vis, ci se transforma in realitate, in folosul Romaniei si a cetatenilor ei.

 

Ionut Simionca, Deputat de Bistrita-Nasaud

 

0 comentarii2975 vizualizări12 decembrie 2018
rss 2.0
rss 2.0