Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Duminica 18 Aprilie 2021 - 14587
Acordul de Parteneriat Economic UE- Japonia.

La sesiunea plenara de saptamana aceasta a Parlamentului European, ultima din 2018, a fost dezbatuta rezolutia privind Acordul de Parteneriat Economic dintre Uniunea Europeana si Japonia. Aceasta a fost adoptata ieri, 12 decembrie 2018, de Parlamentul European cu 474 de voturi in favoare, 152 de voturi impotriva si 40 de abtineri.

 Acordul de Parteneriat Economic UE- Japonia este cel mai larg acord comercial bilateral semnat vreodata de Uniunea Europeana. Momentan firme europene exporta in Japonia bunuri in valoare de peste 58 de miliarde de euro si servicii care ajung la aproximativ 30 de miliarde de euro. Acordul vizeaza in principal eliminarea barierelor pentru schimburile comerciale usurand procedurile aferente si eliminand taxe vamale la anumite produse, si  uniformizarea standardelor in materie de schimburi comerciale in concordanta cu standardele UE.

 Acest acord este benefic pentru Romania care deja gazduieste 271 de companii care exporta in prezent bunuri in Japonia, dintre care 66% sunt intreprinderi mici si mijlocii. Principalele bunuri pe care Romania le exporta in Japonia sunt seifuri, volane, usi si ferestre din PVC si apa minerala si peste 21.000 de locuri de munca din Romania depind de relatiile comerciale dintre UE si Japonia.

 Acordul de Parteneriat Economic UE- Japonia urmeaza sa fie ratificat de Statele membre UE, fiind asteptat ca acesta sa intre in forta inca din Februarie 2019.

 

 Europarlamentar Laurentiu Rebega

Grupul Conservatorilor si Reformistilor Europeni

0 comentarii2793 vizualizări14 decembrie 2018
rss 2.0
rss 2.0