Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Vineri 29 Martie 2024 - 14587
"Inchei anul 2018 cu satisfactia de a vedea primele ambulante noi in Bistrita".

Am fost sa vad ambulantele noi care au sosit la Bistrita si ma bucur sa constat ca, dupa un an de zile, eforturile mele incep sa dea roade. Din cele 100 de ambulante ce ne-au fost promise de actuala guvernare, au ajuns in judetul Bistrita-Nasaud 5. Nu e un numar satisfacator, dar e un inceput. In vara anului 2017, am aflat de situatia dificila a parcului auto de a Serviciul Judetean de Ambulanta Bistrita-Nasaud, unde 80% din autospecialele de interventie aveau depasita durata de viata. Am vazut un parc auto invechit, cu care angajatii dedicati nu isi puteau indeplini misiunea in conditii corespunzatoare secolului XXI. Atunci am hotarat sa ma implic pentru a rezolva aceasta problema de viata si de moarte pentru bistriteni si pentru romani.

La dezbaterile pentru bugetul pe 2018, am cerut Ministerului Sanatatii sa cumpere peste 2500 de ambulante, adica o ambulanta pentru fiecare comuna din tara. Cu acel prilej, ministrul Sanatatii de atunci, Florian Bodog, a promis ca, pana la sfarsitul anului 2018, vor sosi ambulantele pe care le-am cerut. Ii multumesc actualului ministru al Sanatatii, Sorina Pintea, ca a pastrat promisiunea predecesorului sau, sau macar o parte din ea.

In discutiile pe care le-am avut ieri cu personalul Serviciului Judetean de Ambulanta Bistrita-Nasaud, am identificat doua probleme ce vor fi rezolvate prin proiecte de lege pe care le voi initia si le voi depune, in cel mai scurt timp, in Parlament. Pe de o parte, ma voi asigura ca personalul ambulantei va beneficia de decontarea cheltuielilor cu naveta, si voi face in acest sens modificarile necesare intr-un proiect de lege care imi apartine si care prevede obligatia Ministerului Sanatatii sau a autoritatilor administratiei publice locale, in functie de reteaua in care este incadrata unitatea spitaliceasca, de a cuprinde in bugetele proprii sumele destinate decontarii cheltuielilor cu efectuarea navetei specialistilor din sanatate. Pe de alta parte, voi initia un proiect de lege pentru a permite soferilor de ambulanta sa se pensioneze la o varsta mai mica fata de cea prevazuta de legislatia actuala.

Sosirea primelor ambulante si discutia cu personalul Serviciului Judetean de Ambulanta Bistrita-Nasaud imi confirma, in prag de sarbatori, ca am reusit sa fac lucruri bune in anul pe care ne pregatim sa il incheiem. Voi continua sa lupt pentru bistriteni si pentru drepturile lor, chiar daca, asa cum spune ministru Sanatatii, am ajuns sa inauguram lucruri normale si sa ne bucuram de normalitate.

 

Ionut Simionca

Deputat PMP de Bistrita-Nasaud.

 

 

0 comentarii2821 vizualizări17 decembrie 2018




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0