Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Joi 15 Aprilie 2021 - 14587
A DEVENIT ROMANIA REPUBLICA MONARHICA?!

Prin doua referendumuri nationale, din 8 decembrie 1991 si 18-19 octombrie 2003, Poporul Roman a votat pentru republica. Aceasta este forma de guvernamant a Statului Roman inscrisa in Constitutie la articolul 1, alin.2. Mai mult, la articolul 152 din Constitutie se precizeaza ca dispozitia din Legea fundamentala referitoare la forma republicana de guvernamant nu poate forma obiectul revizuirii. Este evident ca prin Constitutie se interzice, de fapt si de drept, orice revenire la monarhie in Romania.

          Se stie ca, Romania a devenit republica de la 30 decembrie 1947. In aceea zi regele Mihai I, nesilit de nimeni si in buna intelegere cu conducatorii Regimului comunist pe care el l-a instaurat in tara noastra de la 6 martie 1945, a abdicat de la tron pentru totdeauna, atat pentru el cat si pentru urmasii sai. Regele Mihai I a renuntat in favoarea Statului Roman la toate proprietatile sale si ale Casei Regale, multumindu-se cu bunurile si valorile scoase din tara cu doua trenuri (care aveau impreuna peste 20 de vagoane) si cu renta viagera de 10.000 dolari pe luna, platita de Regimul comunist.

          La 71 de ani de la abolirea monarhiei in Romania, alogenii din conducerea tarii noastre si din Parlament au pus la cale si au reusit sa reintroduca monarhia straina prin modificarea si completarea ilegala a Constitutiei! Scamatoria parlamentara a fost initiata, la cererea asa-zisei Case Regale a Romaniei, de catre deputati de la P.S.D. si A.L.D.E., iar in Senat a fost sustinuta prin vot de senatorii de la toate partidele internationaliste.

          Pentru ca sa nu afle Poporul Roman ce i se pregateste, initiatorii Propunerii legislative privind infiintarea institutiei pentru promovarea valorilor nationale "Regele Mihai I" au trecut-o prin Camera Deputatilor, prin aprobare tacita, fara dezbateri si fara vot, in data de 31 octombrie 2018. Apoi, in preajma Sarbatorilor de Craciun, in ziua de 19 decembrie a.c., Senatul a votat legea prin care, cu incalcarea Constitutiei, s-a creat o baza institutionala pentru legalizarea Casei Regale si finantarea ei din fonduri publice. Senatul Romaniei s-a obligat, prin lege, sa finanteze anual Casa Regala cu 860.000 de euro si sa plateasca salariile pentru 20 de slugi. Senatul a facut abstractie de averea de peste 40 miliarde euro lasata mostenire de fostul rege alogen Mihai I, inclusiv palatele, vilele, uriasele suprafete de paduri si terenuri agricole dobandite pe calea asa-ziselor retrocedari.

          Pentru cea mai bogata cetateana din tara noastra, autointitulata Custodele Coroanei Romaniei, Senatul a hotarat sa-i infiinteze o Casa Regala (botezata acum Institutul "Regele Mihai I") si sa-i ofere o mila publica, respectiv: Palatul Elisabeta in folosinta gratuita; aproape un milion de euro pentru anumite cheltuieli; 20 de angajati care au atributii similare cu cele exercitate de Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Educatiei Nationale, Ministerul Culturii si Identitatii Nationale, Institutul Cultural Roman, Academia Romana etc.

          Pentru persoanele care, in ultimii cinci ani, au uzurpat calitati oficiale, prin aceasta lege l-i se confera in mod netemeinic si nelegal, cu sfidarea Constitutiei, titlurile de Custodele Coroanei Romaniei si de Altete Regale. Dar, aceste persoane nu s-au nascut in Romania, in nicio familie regala, nu au facut parte din fosta Casa Regala a Romaniei, nu au cunoscut si nu au promovat valorile nationale ale Poporului Roman. Aproape toate aceste persoane nu au cetatenia romana si nu cunosc Limba Romana. Probabil ca, se straduiesc sa-l urmeze pe domnitorul si regele Carol I care nu a invatat Limba Romana si care in perioada 1866-1914 a condus Romania cu ajutorul translatorilor. Doamna care se erijeaza in functia de Custodele Coroanei Romaniei si careia unii alogeni i se adreseaza cu "Majestatea voastra" au obtinut cetatenia romana in urma cu cativa ani dar este de notorietate ca si in prezent citeste greu in Limba Romana.

          Dupa decesul anuntat abia pe 5 decembrie 2017 al fostului rege Mihai I, doamna alogena Margarita de Hohenzollern si partenerul ei, alogenul Radu Duda, nu au parasit Palatul Elisabeta din Bucuresti unde au locuit si locuiesc fara forme legale. Prin aceasta lege sunt legalizati ilegalistii din acest imobil care, prin Hotararea de Guvern nr.478 din 12 aprilie 2006, este destinat ca locuinta pentru fostii sefi de stat.

          Curtea Constitutionala a Romaniei, prin mai multe decizii a stabilit ca este neconstitutionala orice lege care a fost adoptata pentru o singura persoana juridica sau persoana fizica.

          Prevederile Constitutiei Romaniei si deciziile Curtii Constitutioanle au fost sfidate de initiatorii propunerii legislative pentru infiintarea unei singure institutii care sa mascheze introducerea ilegala a monarhiei in Republica Romania.

          Conform legii votata recent in Senat (cu 76 de voturi pentru, 5 impotriva si 14 abtineri), s-au stabilit pentru Custodele Coroanei Romaniei urmatoarele: se situeaza pe aceeasi pozitie in Statul Roman cu Presedintele Romaniei, dar are atributii mai putine; beneficiaza gratuit de Palatul Elisabeta din Bucuresti; poate folosi fara plata vreunei chirii si cu prioritate urmatoarele spatii din Palatul Regal de pe Calea Victoriei din Bucuresti: Sufrageria Regala, Scara Voievozilor si Sala Tronului; promoveaza simbolurile "istorice nationale ale suveranitatii si identitatii nationale"; are sigla proprie, sigiliu si poate aproba, arbora si folosi un steag propriu, cu avizul consultativ al Comisiei Nationale de Heraldica; colaboreaza cu Presedintele Romaniei, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Culturii si Identitatii Nationale, Institutul Cultural Roman, Arhivele Nationale, cu alte ministere si institutii guvernamentale etc.; primeste anual din Bugetul de Stat subventii care nu pot fi mai mici de 4.000.000 lei; accepta suplimentarea bugetului anual cu ocazia rectificarilor bugetare; propune pe directorul pe viata al Institutului (probabil Alteta Sa Regala Radu Duda, Principe Consort, general (r) al Armatei Romane etc.) care este desemnat potrivit "Normelor Fundamentale ale Familiei Regale", iar avizul Comisiei pentru cultura si media a Senatului este consultativ; numeste pe membrii Consiliului de Coroana sau "de onoare format din maxim 9 membri"; sedintele Consiliului sunt prezidate de directorul numit de Majestatea Sa; trimite Biroului Permanent al Senatului, in scop de informare, "un raport scris anual de activitate".

          Conform Constitutiei Romaniei si juramantului pe care l-au depus au obligatia sa sesizeze Curtea Constitutionala, in legatura cu aceasta lege votata recent de Senat, urmatoarele persoane: Presedintele Romaniei, Presedintele Senatului Romaniei, Presedintele Camerei Deputatilor, Primul-ministru, Presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Avocatul Poporului, precum si un numar de cel putin 50 de deputati sau cel putin 25 de senatori. Cei in drept au sansa sa confirme ca respecta si apara Constitutia Romaniei sau ca sunt tradatori de Neam si Tara.

          Partidul Romania Noastra solicita tuturor partidele politice, fundatiilor, ligilor si organizatiilor cultural-patriotice care iubesc si apara Poporul Roman si Romania, precum si posibililor candidati la functia de Presedinte al Romaniei (anuntati in sondajele de manipulare a opiniei publice) sa-i determine pe cei in drept sa se adreseze Curtii Constitutionale pentru a se constata neconstitutionalitatea legii privind infiintarea institutiei pentru promovarea valorilor nationale "Regele Mihai I".

 

Dr.Gheorghe Funar

  Presedintele Partidului Romania Noastra

     Candidat la alegerile prezidentiale din anul 2019

 

 

 

Cluj-Napoca,

 

0 comentarii2709 vizualizări09 ianuarie 2019
rss 2.0
rss 2.0