Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Miercuri 21 August 2019 - 9412 vizitatori azi
"Criticile adresate Uniunii Europene in Romania sunt sustinute de interese straine anti-romanesti".

PES activists Romania a organizat sambata, 9 februarie 2019, la Bucuresti, in contextul dezbaterilor privind viitorul Uniunii Europene, conferinta internationala "Actioneaza pentru Europa!" la care au participat peste 500 de militanti PES din toata tara.
 "Criticile adresate Uniunii Europene in Romania sunt sustinute de interese straine anti-romanesti. Nu trebuie sa cadem in aceasta plasa intinsa de cei care isi doresc o Romanie izolata. De aceea activistii PES au decis sa lanseze un apel pentru o actiune activa pentru Europa. O Romanie puternica in interiorul Uniunii Europene este mai sigura pe sine, mai independenta, este cu adevarat capabila sa isi foloseasca cu adevarat potentialul. Apartenenta la UE inseamna 30 de miliarde de euro intrate in plus in bugetul Romaniei, 1 miliard de euro pe an in subventii pentru agricultori sau 7000 de beneficiari anual de burse ERASMUS. Este timpul ca pro-europenii din Romania sa combata cu mult curaj cresterea populismului si discursul anti-european. A fi un bun roman inseamna a fi pro-european. Un pro-european va milita mereu pentru ca vocea tuturor sa fie auzita la Bruxelles. Cei care se joaca astazi cu atacurile la Uniunea Europeana nu vor binele Romaniei si risca sa ne sacrifice viitorul. Populismul conduce mereu la izolare. Ne aflam in situatia dramatica de astazi pentru ca Europa a fost condusa in ultimii ani de o dreapta populista, demagogica, care a franat UE criticand in acelasi timp lucrurile pentru care este de fapt responsabila. Alegerile din mai trebuie sa aduca in fruntea UE persoane care sa militeze pentru o Europa unita, democratica, transparenta si echitabila.", a declarat Victor Negrescu, PES activists Romania.
Evenimentul cu caracter civic a reunit exponenti ai mediului asociativ si reprezentanti ai mass-media, precum reprezentantul PES activists Romania, Victor Negrescu, profesorul universitar Cristian Pirvulescu, jurnalistul Dan Carbunaru, presedintele Consiliul Tineretului din Romania, Mihai Dragos, dar si invitati din Ungaria, Belgia si reprezentanti ai Partidului Socialistilor Europeni.
Informatii suplimentare
PES activists Romania este o structura asociativa a membrilor si simpatizantilor de stanga interesati de politica europeana, creata in anul 2007 si care reuneste peste 10.000 de membri la nivelul intregii tari. PES activists Romania sustine activitatea Partidului Socialistilor Europeni si a grupurilor politice nationale de stanga, constituind in acelasi timp sursa revendicarilor si propunerilor europene. Organizatia a organizat in medie de trei evenimente pe luna si aproximativ 500 de actiuni desfasurate de la infiintare.Recent, PES activists Romania a lansat, in cadrul campaniei "Romanii, cetateni europeni cu drepturi depline. Pentru crearea unei cetatenii europene", o petitie prin intermediul careia isi propune sa promoveze un proiect al cetateniei europene care sa anuleze diferentele existente in acest moment la nivel european intre cetatenii diverselor state membre ale Uniunii Europene.

0 comentarii1288 vizualizări10 februarie 2019
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0