Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 13 Aprilie 2021 - 14587
Statelor Unite ale Europei. Salarii si pensii in Romania ca in Germania.

Deputatul Ionut Simionca, vicepresedinte al PMP si presedinte al organizatiei judetene PMP Bistrita-Nasaud, anunta inceperea campaniei de strangere de semnaturi pentru europarlamentare la corturile PMP amplasate in mai multe puncte importante din Municipiul Bistrita. "Pentru romani, miza alegerilor europarlamentare din 26 mai este aceea de a trimite in Parlamentul European oameni constienti ca, dincolo de obligatia de a servi interesele Uniunii Europene, au datoria sa serveasca interesele Romaniei. Am convingerea, daca ar fi sa parafrazez o expresie din fotbal, ca PMP va fi surpriza etapei in situatia in care lista noastra de candidati va fi deschisa de presedintele Traian Basescu. Nu exista un alt potential candidat care sa cunoasca mai bine mecanismele de functionare a Uniunii Europene si, in acelasi timp, sa cunoasca si sa sustina mai bine interesele strategice ale romanilor si Romaniei decat Traian Basescu", a declarat parlamentarul bistritean.

La alegerile europarlamentare din acest an, PMP duce mai departe linia politica a presedintelui Traian Basescu si candideaza sub sloganul "Uniti in Europa", a explicat Ionut Simionca. "Acest slogan incorporeaza trei directii majore de actiune: proiectul Statelor Unite ale Europei, care presupune accelerarea integrarii europene; sustinerea celor 3,5 milioane de romani plecati la munca in state din Uniunea Europeana; si, nu in ultimul rand, implinirea dezideratului de reintregire a tarii, prin unirea cu R. Moldova", a mai adaugat deputatul PMP.

"Daca vrem, ca cetateni europeni, sa traim mai bine, sa ne mentinem prosperitatea, avem nevoie de o Europa cat mai integrata, care sa tinda catre Statele Unite ale Europei. Modelul pe care il avem in vedere este cel al Statelor Unite ale Americii. Nu putem discuta despre accelerarea integrarii europene fara sa gandim la salarii apropiate in Germania cu cele din Romania, la pensii din Romania apropiate de cele din Germania. Dar acest lucru nu se poate realiza fara ca marile economii ale Uniunii Europene sa plateasca acest cost. Avem nevoie de romani care sa spuna cu voce tare la Bruxelles ca asta e directia, asta e viitorul si sa ceara popoarelor Uniunii Europene sa accepte proiectul Statelor Unite ale Europei - ca solutie de garantare a prosperitatii lor, ca solutie de a face fata concurentei generate de procesul de globalizare", a concluzionat Ionut Simionca, presedintele PMP Bistrita-Nasaud.

 

 

0 comentarii2506 vizualizări01 martie 2019
rss 2.0
rss 2.0