Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Vineri 24 Mai 2019 - 6526 vizitatori azi
Campanie electorala pe bani publici sau cultul personalitatii lui Ceausescu intruchipat in Niculae?

Cand pisica nu-i acasa, soarecii joaca pe masa iar cand Cretu e plecat la schi, in tari straine bineinteles, Niculae profita de ocazie si vrea sa se faca cunoscut in fata doamnelor din Bistrita, si nu numai. Nu oricum, ci printr-o felicitare de 8 Martie pe presul de la usa,cu un text profund aliterar.

Si de parca nu ar fi de ajuns calitatea jenanta a compozitiei, viceprimarul se transforma si in meteorolog de serviciu si ne aduce aminte ca a venit anotimpul schimbarii, adica primavara, de parca noi nu vedem ca la Bistrita a disparut zapada chiar si de pe partia Cocos.Sau o fi vorba de o schimbare in primarie si noi nu stim? Demisioneaza Cretu cumva inainte de termen? Nu se mai intoarce in tara? Greu de descifratcuvintele cheie!

Terminand cu mesajul de 8 Martie dedicat femeilor ne ureaza si noua, tuturor bistritenilor, tot de 8 martie, o primavara frumoasa. Nu ca ar fi rau ca o personalitate atat de impozanta ca viceprimarul Niculae sa transmita mesaje cetatenilor, dar intrebarea ce se pune este: pe banii cui? O alta intrebare care se pune este: de ce trebuie sa-si puna si poza personala si semnatura pe o felicitare? Nu erau de ajuns ghioceii, mesajul comemorativ si sigla primariei?

La prima intrebare, astept urgent un raspuns public din partea domnului viceprimar Niculae. Daca e din salariul dansului, o putem trece la cheltuieli de campanie electorala in care a intrat de cel putin un an, dar atunci nu trebuia sa foloseasca sigla primariei pentru ca primaria nu-i a lui. Daca e din bugetul municipiului, din banii bistritenilor, este foarte grav si Niculae nu face altceva decat sa aplice invataturile lui Cretu, care a mers la schi pe banii bistritenilor, continuand astfel in aceeasi nota aroganta si sfidatoare la adresa cetatenilor.

La a doua intrebare, raspunsul este simplu si vizibil de mai mult timp:personajul isi dezvolta cultul personalitatii. De aproape trei ani cauta mereu sa fie in lumina reflectoarelor si a bliturilor. Nu scapa nici un moment in care-si poate face o poza pe care sa o posteze pe Facebook, insotita de mesaje cu maretele realizari. Concureaza pur si simplu cu realitatea bistriteana imaginand stadioane cu zeci de mii de locuri pe care se vede zeu, demiurg, tinand discursuri bombastice, intr-un oras fara apa, canal, iluminat public, strazi asfaltate. Se considera deja un "ctitor de geniu", un "demiurg", un "simbol viu al nazuintelor" bistritenilor spulberate de Cretu, discipolul lui.

In asteptarea raspunsului la prima intrebare ii transmit si eu viceprimarului Niculae un mesaj de 8 Martie: "carmaciule intelept", indrazneste sa crezi ca nu esti decat un personaj!

 

Ioan Peteleu.

0 comentarii1183 vizualizări09 martie 2019
rss 2.0
rss 2.0