Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Vineri 24 Mai 2019 - 6496 vizitatori azi
Unde sunt banii economisiti prin anularea de catre PMP a pensiilor speciale pentru primari ?

Vicepresedintele Partidului Miscarea Populara, deputatul Ionut Simionca, sustine ca impactul bugetar al anularii de catre PMP a pensiilor speciale pentru alesii locali este considerabil. "Am reusit anularea acordarii de pensii speciale pentru primari, viceprimari, presedinti si vicepresedinti de consilii judetene, in total vreo 58.000 de oameni care au ocupat aceste fotolii de la Revolutie pana in prezent. Daca nu am fi contestat legea la Curtea Constitutionala, fiecare din cei amintiti ar fi ajuns sa incaseze o pensie lunara de aproximativ 1.500 de Euro, asa cum ar fi vrut Guvernul PSD, si s-ar fi alocat pentru asta aproape 90 de milioane de Euro in fiecare luna", explica parlamentarul PMP.

Dupa efectuarea unor calcule, Ionut Simionca arata cum s-ar fi putut cheltui banii economisiti prin respingerea legii pensiilor speciale ale alesilor locali, sustinand ca ar fi fost posibil ca alocatiile de stat sa creasca cu 100 de lei pe luna sau ca fiecare pensionar ar fi putut primi 1.000 de lei in plus pe an.

De asemenea, banii puteau fi folositi pentru lucrari de anvergura de infrastructura: "Daca ne gandim ca un kilometru de autostrada costa aproximativ 1,2 milioane de Euro, atunci cu banii economisiti s-ar fi putut finanta constructia a 70 de kilometri pe luna, adica 840 de kilometri pe an. Intr-un an legam Transilvania de Vestul Europei si cu Bucurestiul, cu autostrazi perfecte, si mai ramaneau suficienti bani si pentru finalizarea altor investitii. Tot din banii care nu se duc la pensiile speciale ale primarilor, Guvernul avea destui bani sa finanteze tot ceea ce inseamna studii de fezabilitate, proiectare, constructie si dotarea cu tehnologii medicale de varf a doua spitale regionale in fiecare an. Si asta fara a beneficia si de finantari europene sau din alte surse. Cele 90 de milioane de euro economisiti in fiecare luna ar fi putut finanta bransarea la sistemul de apa si canalizare a tuturor celor 1,8 milioane de locuinte care nu au acces la aceste utilitati. Nu in ultimul rand, cu banii care nu au mai fost cheltuiti pentru pensiile speciale ale primarilor, peste 2.400 de scoli din Romania care au toaletele in curte puteau fi aduse, in cel mai scurt timp, in secolul in care traim, iar copiii nostri s-ar fi dus la scoala in conditii decente", a mai argumentat parlamentarul bistritean.

"Ce faceti, domnilor de la PSD, cu banii pe care nu-i cheltuiti pe pensiile speciale blocate de noi?", intreaba deputatul PMP. "Daca trebuia sa ii platiti, ii aveati. Acum, cand se pune problema sa ii directionati spre investitii, fondurile au disparut", a concluzionat Ionut Simionca.

 

 

 

 

0 comentarii1015 vizualizări13 martie 2019
rss 2.0
rss 2.0