Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 16 Aprilie 2024 - 14587
Lucrarile Comisiei pentru Cultura si Media din Senatul Romaniei la Bistrita.

In cadrul zilei de 18 aprilie 2019, am organizat la Bistrita lucrarile Comisiei pentru Cultura si Media din Senatul Romaniei. Din partea comisiei au fost prezenti la eveniment Radu Cosmin Preda presedinte, Turos Lóránd vicepresedinte si Dan Lungu membru. La invitatia noastra, ne-au onorat cu prezenta domnul Alexandru Pugna, secretar de stat la Ministerul Culturii si Identitatii Nationale si domnul Mirel Talos, vicepresedinte al Institutului Cultural Roman. Au participat reprezentanti ai institutiilor culturale din judetele Bistrita-Nasaud, Cluj, Iasi, Mures, Satu-Mare, Suceava si reprezentanti ale unor asociatii culturale.

            Lucrarile sedintei s-au desfasurat in Sala de sedinta a Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud unde ne-au fost amfitrioni domnul Ovidiu Frent prefect al judetului, domnii Vasile Puica si Ioan Tintean vicepresedinti ai Consiliului Judetean si domnul Ovidiu Teodor Cretu primar al municipiului.

            Au fost dezbatute probleme legate de patrimoniul cultural national, situatia actuala a culturii traditionale si a bisericilor de lemn din Transilvania, accesarea fondurilor culturale si reabilitarea monumentelor istorice.

            Seara, de la ora 18 am organizat impreuna cu comisia, o intalnire a poetilor si scriitorilor din judetul Bistrita-Nasaud, care s-a desfasurat la Palatul Culturii. Alaturi de noi a fost domnul Alexandru Pugna secretar de stat la Ministerul Culturii si Identitatii Nationale, domnul Ioan Tintean vicepresedinte al Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud si Ovidiu Teodor Cretu primar al Bistritei. Un public numeros si avizat a urmarit cu un interes deosebit prezentarile de carte ce au avut loc cu acest prilej. Invitatii au avut oportunitatea de a interactiona cu autorii si oficialitatile prezente la eveniment. Pe aceasta cale, vreau sa multumesc gazdei noastre, domnul prof. doctor Dorel Cosma, care ne-a fost alaturi in organizarea acestui eveniment.

 

Senator ALDE - Ioan SIMIONCA.

0 comentarii3045 vizualizări19 aprilie 2019




rss 2.0
rss 2.0