Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
COMUNICAT - Partidul Verde din Romania.

Partidul Verde din Romania informeaza electoratul despre pozitionarea sa referitoare la alegerile europarlamentare din 26 mai 2019:

 1. Isi exprima din nou dezacordul si protesteaza asupra numarului nepermis de mare, impus formatiunilor politice si independentilor care doresc sa se inscrie in cursa electorala. Este nedemocratic, descurajant pentru cei care doresc saisi aduca aportul la schimbarea modului de a se face politica in Romania. Partidul Verde a transmis acest punct de vedere si in timpul campaniei de strangere de semnaturi prin conferintele de presa organizate la Bucuresti, Craiova si Baia Mare in luna aprilie.

2. Desi a facut eforturi in acest sens, in conformitate cu prevederile legale, nu a reusit sa realizeze pragul impus, al celor 200.000 semnaturi. Exercitiul colectarii semnaturilor conationalilor a permis cunoasterea in detaliu a problemelor, inclusiv de mediu, cu care se confrunta acestia. Partidul Verde multumeste tuturor sustinatorilor, un numar semnificativ de  mare, dar din pacate insuficient pentru a permite inscrierea formatiunii in cursa electorala finala.

3. In acesta situatie, Partidul Verde din Romania:

a. Recomanda tuturor conationalilor, sa participe la vot, acesta fiind un drept fundamental obtinut cu efort de-a lungul istoriei, garantat de Constitutia Romaniei. Prin optiunile de vot cetatenii pot sa isi exercite, inclusiv dreptul de a "sanctiona" democratic pe cei care nu i-au reprezentat, conform promisiunilor, in actualul mandat.

b. Informeaza pe membrii si simpatizantii sai ca, pe baza consultarilor in cadrul Biroului Permanent National, a decis sa nu sprijine nici o formatiune politica si nici un candidat independent dintre cei inscrisi in cursa electorala finala si recomanda ca optiunea individuala de vot sa fie "conform constiintei".

c. Decizia verzilor romani a fost comunicata colegilor de la Partidul Verde European.

 Partidul Verde din Romania isi exprima speranta ca alegerile europarlamentare se vor desfasura intr-un climat demn de un stat membru al UE, cu atat mai mult cu cat Romania detine Presedintia Comisiei Europene, inclusiv in perioada alegerilor.

 

Biroul de Presa al Partidului Verde din Romania       

                          10.04.2019      

0 comentarii2905 vizualizări11 mai 2019




rss 2.0
rss 2.0