Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Sambata 30 Mai 2020 - 11302 vizitatori azi
Deputatul PMP Ionut Simionca a initiat o lege care mareste cu o treime pedepsele pentru faptele de violenta comise impotriva profesorilor.

Deputatul PMP de Bistrita-Nasaud, Ionut Simionca, a depus in Parlament o lege care inaspreste pedepsele pentru faptele de violenta comise la adresa profesorilor. Solutia acestuia consta in asimilarea cadrelor didactice categoriei functionarilor publici, situatie in care amenintarea, lovirea, vatamarea corporala, lovirile sau vatamarile cauzatoare de moarte savarsite impotriva acestora ar fi incadrate la "ultraj", iar sanctiunea prevazuta de lege s-ar majora cu o treime.

"Avand in vedere ca, in ultimii ani, au fost numeroase cazuri de violenta exercitate asupra cadrelor didactice, atat de parintii elevilor, cat si de elevi, privesc cu deosebita ingrijorare spre cazurile extreme la care s-a ajuns. Mi se pare inadmisibil ca o profesoara sa fie injunghiata in incinta scolii de un elev. Tocmai de aceea, consider ca protectia cadrelor didactice nu mai sufera amanare. Impreuna cu colegii mei, parlamentari PMP, am depus in Camera Deputatilor o initiativa legislativa de asimilare a acestora notiunii de functionar public, in sensul legii penale, pentru ca faptele savarsite asupra lor sa fie incadrate de dispozitiile art. 257 din Codul Penal", a declarat parlamentarul bistritean.

Conform acestui articol, care defineste infractiunea de ultraj, "amenintarea savarsita nemijlocit sau prin mijloace de comunicare directa, lovirea sau alte violente, vatamarea corporala, lovirile sau vatamarile cauzatoare de moarte ori omorul savarsite impotriva unui functionar public care indeplineste o functie ce implica exercitiul autoritatii de stat, aflat in exercitarea atributiilor de serviciu sau in legatura cu exercitarea acestor atributii, se sanctioneaza cu pedeapsa prevazuta de lege pentru acea infractiune, ale carei limite speciale se majoreaza cu o treime".

In opinia lui Ionut Simionca, "profesorii trebuie sa isi recapete respectul cuvenit, acestia fiind formatorii copiilor nostri, punand bazele viitorului Romaniei".

"Sunt constient ca inasprirea pedepselor nu va reusi sa stopeze fenomenului violentei in scoli, dar impreuna cu sustinerea unor ore de educatie juridica pentru elevi, sunt sanse mari ca acestia sa inteleaga importanta si consecintele faptelor lor", a concluzionat deputatul Ionut Simionca.

 

0 comentarii2163 vizualizări14 mai 2019
rss 2.0
rss 2.0