Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Luni 10 August 2020 - 14998 vizitatori azi
Guvernul a inventat, prin OUG, un colac de salvare politica pentru baronii locali ai PSD.

Intr-o declaratie sustinuta saptamana aceasta in Camera Deputatilor, presedintele PMP Bistrita-Nasaud, Ionut Simionca, a criticat modificarile recente facute de actualul Guvern la legea alegerilor locale. "La o saptamana de la alegerile europarlamentare si de la referendumul in care romanii au sanctionat categoric la vot actuala putere, PSD s-a regrupat si a modificat regulile alegerilor locale. Sa nu creada cineva ca modificarile urmaresc interesele cetateanului sau o mai mare reprezentativitate a alesilor locali. Nici vorba! Schimbarea a fost facuta exclusiv in interesul PSD, fapt care demonstreaza ca partidul condus, mai nou, de Viorica Dancila nu a inteles in 26 mai ca romanii nu mai pot fi ignorati si prostiti!", sustine acesta.

Deputatul bistritean crede ca noua formula de alegere a Presedintilor de Consilii Judetene ii avantajeaza pe baronii locali ai PSD aflati in functii. "Nici nu se racise bine scaunul lui Liviu Dragnea cand Guvernul a decis, printr-o ordonanta de urgenta, ca Presedintii de Consiliu Judetean vor fi alesi uninominal, intr-un singur tur de scrutin. Daca Dragnea nu a mai putut fi salvat, aceasta ordonanta este colacul de salvare politica pe care PSD il arunca celebrilor sai baroni locali", a afirmat Ionut Simionca.

Acesta a explicat ca, de principiu, PMP nu are nimic impotriva alegerii presedintilor de Consilii Judetene prin votul direct al romanilor, cu conditia ca acest vot "sa fie legitim si sa apartina unei majoritati a celor care si-au exprimat optiunile electorale. Asta inseamna alegeri in doua tururi de scrutin: atat pentru primari, cat si pentru Presedintii de Consilii Judetene".

Declaratia deputatului Simionca vine in contextul in care partidul din care face parte, PMP, a initiat mai multe proiecte care urmaresc "reforma reala a administratiei si apropierea politicilor publice de cetatean, cum ar fi: reducerea la 300 a numarului de parlamentari, eliminarea pensiilor nesimtite, alegerea primarului in doua tururi de scrutin, introducerea votului electronic etc".

"Pentru fiecare dintre aceste proiecte, am organizat dezbateri publice si am strans, ca suport, milioane de semnaturi de la romani. Felul in care PSD a dat ordonanta de urgenta pentru alegerea uninominala, intr-un singur tur, a Presedintilor de Consilii Judetene, fara consultarea publica a tuturor fortelor politice si a societatii civile, arata ca PSD pune in continuare interesele propriilor baroni deasupra intereselor romanilor si ale tarii", a concluzionat Ionut Simionca, presedintele PMP Bistrita-Nasaud.

 

 

 

0 comentarii2639 vizualizări07 iunie 2019
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0