Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Sambata 22 Februarie 2020 - 5576 vizitatori azi
Test de sinceritate pentru presedintele Basescu

Dan Voiculescu, vicepresedinte al Senatului, a depus luni, 20 septembrie 2010, la Senat, o declaratie politica in care ii propune lui Traian Basescu un exercitiu de sinceritate, cu ocazia mesajului pe care Presedintele il va prezenta marti, 21 septembrie 2010, in fata Camerelor reunite ale Parlamentului. Redam integral textul acestei declaratii:

Test de sinceritate pentru presedintele Basescu

In data de 21 septembrie 2010 presedintele Traian Basescu se va adresa Parlamentului.

In acest context, consider ca este oportun ca si membrii Opozitiei sa adreseze, la randul lor, un mesaj presedintelui Basescu, pentru a preveni deturnarea atentiei publice de la problemele acute ale societatii romanesti.

"Mesaj adresat domnului Traian Basescu, Presedintele Romaniei.

Domnule Presedinte,

Va pregatiti sa prezentati un mesaj Parlamentului referitor la realizarile dumneavoastra. Efortul este inutil. Intreaga natiune se confrunta zilnic cu aceste "realizari".

Iata cateva dintre cifrele mandatului dumneavoastra:

1. Peste 90% dintre romani cred ca Romania merge intr-o directie gresita.

2. Peste 10% - nivelul real al somajului.

3. Peste 8% - inflatia prognozata pentru anul in curs.

4. Peste 150.000 de firme inchise in perioada 2009-2010.

5. Peste 15% - prabusirea economiei nationale in ultimii doi ani.

6. 25% - reducerea salariilor bugetarilor. Peste 10% - reducerea valorii reale a pensiilor ca efect al inflatiei inregistrate in 2009 si 2010.

7. 1600 de scoli inchise. Peste 150 de spitale vor fi inchise pana la sfarsitul acestui an.

8. Peste 20 miliarde de euro – nivelul economiei subterane conform evaluarile oficiale ale Institutului National de Statistica.

9. 87 de miliarde de euro datoria externa a Romaniei.

  1. 10.         Zero cazuri semnificative de coruptie sanctionate prin sentinte definitive si irevocabile.

Asadar, domnule presedinte, va cunoastem bine realizarile. Stim, veti incerca noi diversiuni, veti propune noi proiecte, veti inventa noi dusmani ai poporului si va veti plange ca lucrurile nu merg din cauza opozitiei, a presei, a climei si a crizei mondiale. Nu ne intereseaza demagogia dumneavoastra. Nu mai pacaliti pe nimeni.

Daca, totusi, doriti sa captati interesul Parlamentului si al natiunii romane, raspundeti punctual la urmatoarele intrebari:

1.Cum distribuiti suma de 800 de lei – salariul unui profesor debutant/medic - pentru supravietuirea unei familii formate din doi adulti si doi copii(chirie, intretinere, hrana, imbracaminte).

2.Cum distribuiti suma de 700 de lei – pensia medie - pentru supravietuirea unui pensionar(intretinere, hrana, medicamente, imbracaminte).

3.Sustineti impozitarea pensiilor sub 1000 de lei, indiferent care sunt consecintele sociale ale acestei masuri?

4.Care sunt masurile de relansare economica (nu de austeritate!) promovate de Guvernul pe care il sustineti deschis si care a fost efectul concret al acestor masuri? 

5.In momentul in care ati anuntat si sustinut masurile de reducere a pensiilor si salariilor plasandu-va in conflict direct cu societatea romaneasca, nu ati incalcat art. 80 din Constitutie care va confera rolul de "mediator intre stat si societate"?

6.Nu considerati ca, prin sprijinul politic explicit acordat PDL si prin implicarea directa in deciziile interne ale acestui partid, ati incalcat art.84 din Constitutie care prevede ca "in timpul mandatului, Presedintele Romaniei nu poate fi membru al unui partid si nu poate indeplini nicio alta functie publica sau privata"?

7.Prin atacurile constante indreptate exclusiv impotriva institutiilor de presa care va critica, nu incalcati flagrant libertatea de exprimare consacrata de art.30 din Constitutie?

8.De cate ori ati discutat cu Procurorul General si Procurorul sef al DNA de la inceputul acestui an?

9.De cate ori ati discutat cu sefii serviciilor secrete din Romania de la inceputul acestui an?

  1. 10.         Ati primit inregistrari ale unor convorbiri private purtate de politicieni din Opozitie?

 

Domnule Presedinte, dupa atatia ani de minciuni, este foarte necesar si un exercitiu de sinceritate".

Dan Voiculescu

0 comentarii1715 vizualizări20 septembrie 2010
rss 2.0
rss 2.0