Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 14 Iulie 2020 - 20244 vizitatori azi
Ionut Simionca ii cheama pe parlamentari la munca pentru implementarea sistemului ALEXANDRA Alert.

Deputatul PMP Ionut Simionca sustine necesitatea organizarii unei sesiuni extraordinare a Parlamentului care sa operationalizeze sistemul de alerta in cazul rapirii minorilor - pe modelul american AMBER Alert. In acelasi timp, in contextul tragediei de la Caracal, acesta propune ca sistemul romanesc sa poarte numele ALEXANDRA Alert.

"In SUA, tara in care am trait o destul de lunga perioada, functioneaza un sistem de informare privind rapirea minorilor, AMBER Alert, existand variatiuni cu diferite denumiri in diversele state, in memoria victimelor care au marcat societatea. AMBER Alert presupune distribuirea, in timp real, a informatiilor privind o posibila rapire prin toate mijloacele mass media, dar si prin tehnologie mobila catre persoanele dintr-o anumita arie geografica", explica Simionca.

Parlamentarul bistritean a afirmat ca, in cazul punctual de la Caracal, existenta unui astfel de sistem ar fi presupus ca toti cetatenii din Caracal sa primeasca mesaje tip SMS (precum cele pe care le primim cu totii in aceste zile de la DSU-ul lui Arafat) in care sa fie informati despre rapirea fetei si acestia sa poata contribui (daca au informatii relevante) la prinderea monstrului. "Avand in vedere ca multi vecini au spus ca s-au intamplat lucruri suspecte in jurul casei lui Gheorghe Dinca, poate sansele de salvare a Alexandrei ar fi crescut", a declarat deputatul PMP.

Din 2011, in Romania a fost instituit un mecanism cu acelasi scop si, denumit "Alerta Rapire Copil", dar el nu este operational, fiind folosit o singura data in 8 ani. "E o forma fara fond, asa cum sunt multe initiative de acest fel care au fost facute pentru evitarea unor proceduri de infringement din partea Comisiei Europene", a mai spus Ionut Simionca.

Deputatul PMP ii  cheama pe  parlamentari la munca pentru implementarea sistemului ALEXANDRA Alert. "Sustin necesitatea organizarii unei sesiuni extraordinare a Parlamentului care sa aduca modificarile legislative asupra carora s-a discutat si in CSAT, dar si pentru care exista consens la nivelul opiniei publice. Eu propun operationalizarea acestui sistem de alerta in cazul rapirii minorilor - pe modelul american AMBER Alert. Asta inseamna trei lucruri: modificarea legislatiei, alocarea de resursa umana si financiara, precum si realizarea parteneriatelor cu operatorii de telefonie mobila, dar si cu institutiile mass media de la nivel national, care pot atentiona imediat atunci cand exista un anunt privind disparitia unui copil. De asemenea, cred ca ar fi important ca, daca parintii sunt de acord, numele Alexandrei sa nu fie uitat pe o lista a victimelor monstrilor care umbla printre noi si acest sistem sa ii poarte numele. Ar fi si un semn ca societatea nu va uita niciodata aceasta odioasa tragedie", a concluzionat Ionut Simionca, deputat PMP de Bistrita-Nasaud.

0 comentarii2163 vizualizări01 august 2019
rss 2.0
rss 2.0