Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Miercuri 08 Iulie 2020 - 9086 vizitatori azi
Presedintele Partidului National Liberal (PNL), Crin Antonescu, a declarat joi, 2 iunie a.c., ca atacul impotriva politistilor are la baza dorinta presedintelui Traian Basescu de a se razbuna pe acestia pentru protestul din 2010.

"Legat de procesul de distrugere a prestigiului si functionarii statului roman, de catre chiar cei care il conduc, e de pus in discutie si ceea ce se intampla la Ministerul de Interne. Acolo avem un lucru foarte clar: presedintele acestei tari, care se socoteste atotputernic si in raport cu Guvernul si cu majoritatea, s-a suparat pentru ca in lungul sir de contestatii publice, democratice, normale, care s-au indreptat impotriva sa, a existat un protest foarte dur, foarte contondent al politistilor", a sustinut, intr-o conferinta de presa, Crin Antonescu.

Presedintele liberalilor a explicat ca, de la protestul politistilor, organizat anul trecut, presedintele Traian Basescu "nu are in minte decat un singur lucru si anume sa se razbune".

"S-a razbunat pe ministrul de interne din epoca respectiva, stiti cum il chema (Vasile Blaga - nr). Am asistat la lucruri spectaculoase, daca n-ar fi caraghioase, care afecteaza si ele imaginea Ministerului Internelor si Administratiei in general, si aduc aminte aici de domnul chestor Dan Fatuloiu aflat sub acuzatii foarte grave si de arestarea preventiva a secretarului general al ministerului,  fara ca ministrul de interne sa dea macar o declaratie in legatura cu acest lucru. Domnul ministru Igas nu stie, n-aude nimic, altcineva decide", a spus Antonescu.

Liderul liberalilor a mentionat ca ministrul de Interne, Traian Igas, opereaza restructurari si taie veniturile politistilor pentru ca asa i-a ordonat presedintele Romaniei.

"Domnul ministru Igas stie insa sa atace astazi veniturile, conditia, situatia materiala si pana la urma prestigiul oamenilor care reprezinta in viata reala, ca politisti, sistemul de ordine publica din Romania, pentru ca asa i s-a ordonat si pentru ca dorinta stapanului de a se razbuna pe niste oameni care l-au infruntat in limite democratice trebuie indeplinita", a apreciat Antonescu.

Presedintele PNL a subliniat ca "este iresponsabil comportamentul unor oameni care guverneaza aceasta tara si care lovesc in institutii esentiale ale acestui stat si acestei tari", mentionand ca Opozitia a reusit sa impiedice o parte din initiativele puterii care lezau drepturile politistilor.

"La nivel parlamentar, (…) am reusit sa facem lucruri care au niste consecinte. Ati vazut ca recent in Parlament a cazut initiativa Guvernului. Am facut aceste lucruri. Nu putem face mai mult cat suntem in Opozitie. In momentul in care vom fi la putere atunci vom putea actiona si vom putea spune exact ce este de facut. Cert este ca nu putem sa acceptam faptul ca reforma inseamna sa distrugi practic mari domenii publice cum sunt educatia, sanatatea sau ordinea publica. Aici pur si simplu, pentru ca cineva s-a suparat, isi bat joc de cei din sistemul de ordine publica", a conchis Crin Antonescu.

In opinia PNL, ministrul Traian Igas opereaza aceste modificari de personal sub presiune si constrangere bugetara, in absenta oricarei viziuni privind reorganizarea Ministerului Administratiei si Internelor (MAI).

Restructurarile din cadrul MAI se fac intr-o maniera neprofesionista, incoerenta si lipsita de orice temei. Reducerea personalului din cadrul MAI ar trebui precedata de o viziune coerenta de reorganizare.

In absenta acesteia, disponibilizarile vor conduce la un deficit de ordine si siguranta nationala, care va afecta direct si nemijlocit siguranta cetateanului.

                                                            Departamentul comunicare al PNL

 

 

 

Partidul National Liberal considera inacceptabila maniera in care Guvernul si Ministerul Sanatatii inteleg sa sprijine medicina de familie si solicita demiterea ministrului Sanatatii, Cseke Attila.

Reamintim faptul ca fondurile alocate pentru medicina primara in acest an calendaristic sunt cele mai mici comparativ cu 2009 si 2010. Specialitatea medicina de familie este batjocorita in Romania, subfinantarea impiedicand functionarea eficienta a cabinetelor medicale.

Aspectul este cu atat mai grav cu cat medicii sunt obligati sa efectueze munca voluntara. Desi exista cabinete medicale care lucreaza in sistem privat, medicii de familie sunt obligati sa suporte din buzunarele proprii informatizarea sistemului medical.

Partidul National Liberal apreciaza ca medicina de familie trebuie sprijinita sa se consolideze pentru reusita oricarei reforme in sistemul medical. Ne manifestam ingrijorarea fata de situatia actuala din sanatate, intrucat medicina de familie reprezinta poarta de intrare a oricarui pacient in sistemul medical.

PNL sustine protestul medicilor de familie si considera ca demiterea ministrului Sanatatii, Cseke Attila, ar fi un gest de minima responsabilitate din partea Guvernului.

 
                                 Departamentul de comunicare al PNL

 

0 comentarii1848 vizualizări03 iunie 2011
rss 2.0
rss 2.0