Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Miercuri 29 Ianuarie 2020 - 15206 vizitatori azi
ALDE a iesit de la guvernare si il sustine pe Mircea Diaconu.

Delegatia Permanenta a ALDE a votat luni, in sedinta, iesirea partidului de la guvernare si sustinerea candidaturii lui Mircea Diaconu la alegerile prezidentiale din 10 noiembrie, a anuntat presedintele ALDE BN, primarul Ioan Monita. Organizatia Bistrita-Nasaud a fost reprezentata la sedintele de  Birou Politic National  si a  Delegatiei Permanente care au avut loc la Bucuresti, de presedintele Ioan Monita, senatorul Ioan Simionca si Sorin Rosu Mares, vicepresedinte. In noul context, presedintele Ioan Monita a precizat ca ALDE Bistrita-Nasaud a decis inca din sedinta Delegatiei Teritoriale de vineri, 23 august, ca intrarea in opozitie este cea mai buna varianta pentru partid si pregatirea tuturor structurilor acestuia pentru cele trei serii de alegeri: prezidentiale, locale si parlamentare.

 Ioan Monita a precizat ca delegatia ALDE BN a sustinut  si votat toate punctele propuse de presedintele Tariceanu: alianta cu Pro Romania, plecarea de la guvernare, trecerea in opozitie si sustinerea candidaturii independente a lui Mircea Diaconu, alaturi de Pro Romania, la presedintia Romaniei. De altfel, liderul judetean ALDE, vicepresedintele Sorin Rosu Mares a anuntat ca demisioneaza din functia de secretar de stat pe care a ocupat-o timp de trei ani in cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

 

 " Domnul presedinte Tariceanu ne-a prezentat toate datele legate de intalnirea pe care a avut-o cu doamna premier , Viorica Dancila, in calitatea dansei de presedinte al PSD. Am inteles ca au avut loc discutii serioase  in legatura cu salvarea situatiei - ramanerea sau parasirea coalitiei de guvernare. Am  asteptat de la doamna prim-ministru sa spuna daca are in vedere un plan articulat pentru relansarea guvernarii care sa presupuna mai multe componente - un nou program de guvernare, o echipa guvernamentala restructurata, numarul secretarilor de stat redus la jumatate cu cabinetele diminuate in mod corespunzator, o proiectie pentru rectificarea bugetara din luna noiembrie (...), perceptia publica legata de slaba competenta a Guvernului si a administratiei. La toate aceste intrebari la care asteptam un raspuns favorabil, astfel incat guvernarea sa poata continua (...), din pacate n-am avut niciun fel de contrapropunere. (...) Colegii au luat hotararea de a se renunta la continuarea guvernarii alaturi de PSD", a explicat presedintele Ioan Monita.

 Presedintele Ioan Monita a mai aratat ca,  inca,  nu stie cum anume va functiona noua alianta cu cei din Pro Romania , acest lucru  urmand a se va lamuri in zilele urmatoare.

 "Noi am votat pentru toate punctele propuse de presedintele Tariceanu, asa ca, asteptam sa vedem ce va scrie in viitorul protocol al aliantei noastre cu Pro Romania si care sunt datele pentru organizatiile locale. Din cate stiu,  noua alianta il va sustine pe Mircea Diaconu in cursa pentru Palatul Cotroceni, dar, deocamdata, ramanem ca entitati separate care au decis sa faca parte dintr-o alianta politica", a conchis presedintele Ioan Monita.

 

Biroul de presa.

 

 

 

 

 

 

 

0 comentarii1694 vizualizări27 august 2019
rss 2.0
rss 2.0