Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Vineri 14 August 2020 - 30090 vizitatori azi
Catalin Ivan (PSD) cere demisia lui Tokes in plenul Parlamentului European.

In sedinta plenului Parlamentului European reunit luni la Strasbourg, europarlamentarul PSD, Catalin Ivan, a cerut demisia lui Laszlo Tokes din functia de vicepresedinte al acestui for, purtand un tricou alb pe care era inscriptionat, in limba engleza, mesajul: "Europa = unitate, nu segregare pe criterii etnice!"

 "Vorbim zilnic in Parlamentul European despre constructia europeana, despre solidaritate, despre unitate in diversitate, despre cultura comuna europeana, despre ceea ce ne uneste si ne face sa credem si sa luptam pentru un viitor comun al tuturor celor 27 de popoare europene. In tot acest timp, un vicepresedinte al aceluiasi Parlament European ne vorbeste, tot zilnic, despre segregare pe criterii etnice, despre ruperea unor teritorii apartinand unui stat membru si alipirea lor unui alt stat membru al aceleiasi Uniuni, despre subminarea autoritatii unui stat in interiorul granitelor sale. In nume personal dar si in numele europarlamentarilor social-democrati romani, ii cer demisia din functia de vicepresedinte a lui Laszlo Tokes!", a declarat liderul delegatiei PSD in plenul PE.

Protestul eurodeputatului roman vine ca urmare a deciziei lui Tokes de a infiinta la Bruxelles o reprezentanta a asa-numitului "Tinut Secuiesc", dar si ca urmare a pretentiilor autonomiste emise de-a lungul timpului de episcop in Parlamentul European. Europarlamentarul PSD a explicat ca in cel mai scurt timp vor fi inaintate toate documentele necesare Conferintei Presedintilor, pentru a initia in regim de urgenta procedura de demitere a lui Laszlo Tokes din functia de vicepresedinte PE, cu speranta ca PDL va sprijini de aceasta data demersul.

Recent, la initiativa lui Catalin Ivan, Grupul PSD din PE a initiat o scrisoare deschisa adresata presedintelui acestui for, Jerzy Buzek, prin care toti europarlamentarii romani sa ceara pe o singura voce nerecunoasterea Biroului de Reprezentare a asa-zisului "Tinut Secuiesc". Singurii eurodeputati romani care nu au semnat scrisoarea au fost cei din delegatia PDL. "Noi am vrut ca apelul nostru pentru nerecunoasterea unei initiative sfidatoare, cu un puternic caracter sovin, anti-european si profund anti-romanesc, sa fie unul cat mai ferm si pe o singura voce. Cei de la PDL au sabotat acest demers prin care sa dam un semnal puternic in Parlamentul European. Iata, deci, cum inteleg cei din partidul lui Basescu, Boc si Udrea sa-i apere pe romani", declara atunci Ivan, subliniind ca refuzul celor din PDL se explica prin faptul ca acestia l-au sprijinit pe Tokes sa ocupe aceasta inalta functie in PE.

Nu este pentru prima data cand Catalin Ivan alege aceasta forma inedita de protest in Parlamentul European. In luna octombrie din 2010, Ivan a purtat un tricou alb, pe care era inscriptionat un mesaj despre frauda "patronata" de Roberta Anastase la votul din Parlamentul Romaniei pe Legea Pensiilor.

 

                                                                                    Biroul de Presa al PSD

07.06.2011

 

0 comentarii2121 vizualizări07 iunie 2011
rss 2.0
rss 2.0