Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Miercuri 08 Iulie 2020 - 9216 vizitatori azi
Comunicate politice.

Criza guvernamentala creata dupa trecerea motiunii de incapacitatea lui Iohannis de a coagula o alta majoritate blocheaza Romania cu efecte nocive puternice asupra societatii.  Blocarea programelor de sanatate pentru bolnavii de cancer, diabet si boli cardiovasculare. In lipsa rectificarii bugetare de final de an, nu pot fi finantate corespunzator aceste programe.

 Pierdem fonduri europene in domeniul mediului. Daca nu se semneaza contractele de finantare pe fonduri europene in perioada in care sunt deschise sesiunile, nu se vor putea depune cererile de finantare, iar Romania va pierde banii europeni pe care ii are la dispozitie.

 Romania poate pierde 4,4 miliarde de dolari pentru ca nu poate trimite martori la procesul cu Rosia Montana Gold Corporation. Acesti martori din cadrul Ministerului Mediului nu pot fi audiati in procesul international pentru ca nu au mandat semnat de ministru, intrucat Iohannis a refuzat numirea unui interimar incalcand Constitutia.

 S-au blocat investitiile in infrastructura. Nu se pot emite autorizatiile de mediu pentru realizarea acestor proiecte. Nu se pot face exproprieri, nu se pot da in lucru tronsoane noi, nu se pot semna contracte noi pentru investitii in infrastructura.

Copiii din centrele de plasament nu isi pot primi sumele de bani majorate. Pentru acestia Guvernul pregatise o crestere a sumelor alocate pe copil de la 28 de lei la 50 de lei (pentru cei intre 7 si 14 ani), respectiv pana la 70 de lei (14-18 ani) si la 100 de lei (18-26 ani).

 Nu se pot recalcula pensiile pentru fostii angajatii de la prospectiuni geologice care au lucrat in subteran. Guvernul pregatise o Ordonanta de urgenta pentru ca acestia sa beneficieze de recalcularea corespunzatoare Grupa I-a de munca. Ordonanta e scrisa si urma sa fie adoptata in urmatoarea sedinta de guvern care insa nu a mai avut loc.

Nu poate fi organizat examenul de rezidentiat. 5.684 de absolventi nu pot sa-si continue pregatirea. Aceasta procedura trebuia adoptata printr-un Ordin comun al ministrului Sanatatii si Educatiei. Nu a putut fi aprobata procedura pentru ca Iohannis nu a numit interimar la Educatie.

Apar disfunctii pe piata de energie. Adunarile Generale ale companiilor de stat din domeniul energiei nu pot fi intrunite pentru stabilirea obiectivelor acestor companii. Cel mai rau este in domeniul gazelor naturale, unde a scazut productia de gaze naturale realizata de Romgaz, ceea ce impune importuri din afara tarii, la preturi mai mari decat am putea obtine in tara.

#Blocannis ce ai facut!? Tu, cu "guvernul tau"!

 

 

 

Iohannis a reusit performanta sa se faca de ras la Bruxelles, confunda Finlanda cu Franta si e aproape sa provoace un scandal diplomatic cu o GAFA incredibila.
 A atribuit Frantei presedintia finlandeza , in exercitiu acum, a Consiliului Uniunii Europene, in contextul nemultumirilor pe care le-a expus public fata de diminuarea alocarilor bugetare pentru agricultura si politici de coeziune, din fonduri europene, pentru perioada 2021-2027.

 A gresi e omeneste! Dar Iohannis n-avea voie sa faca o astfel de greseala, dat fiind contextul si importanta subiectului.

 Indiferent de scuze ramane faptul ca aroganta si superficialitatea sa l-au tradat inca o data pe Iohannis, care a transferat in spatiul european manifestarile sale de vataf absolut din tara.

 Atat Iohannis cat si nici sustinatorii sai, care vanau fiecare virgula din discursul premierului Viorica Dancila, ar trebui sa-si vada barna din propriul ochi inainte de a mai critica pe cineva pentru modul in care se exprima public.

 

 

4,4 miliarde de dolari, adica 2% din PIB, este suma pe care o poate pierde Romania pentru ca Iohannis incalca Constitutia si nu numeste ministri interimari la Energie, Mediu si Relatia cu Parlamentul.

 Iar criza se agraveaza, pentru ca, dupa ce a dat jos un guvern functional, se dovedeste e incapabil sa puna ceva in loc.
In schimb, se apropie cu pasi repezi perioada 2-13 decembrie cand vor avea loc audieri in procesul Gabriel Resources vs. Romania, in cazul exploatarii de la Rosia Montana.

 Tara noastra nu se va putea apara, pentru ca la Ministerul Mediului nu e ministru sa semneze mandatul martorilor in favoarea Romaniei!

Va plati Iohannis despagubirile de 4,4 miliarde de dolari cerute in proces? Evident ca nu! Le vom plati noi, ceilalti, din taxele si impozitele pe care le platim!

Va raspunde Iohannis in fata legii pentru acest prejudiciu urias? Evident ca nu, pentru ca el e deasupra legii!

Dar il puteti opri voi! Dati-l jos de la Cotroceni la alegerile din noiembrie!

 Votati Viorica Dancila, un presedinte muncitor si implicat, un presedinte care tine cu Romania!

 

PSD BN .

 

0 comentarii1820 vizualizări21 octombrie 2019
rss 2.0
rss 2.0