Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Vineri 14 August 2020 - 30268 vizitatori azi
Daciana Sarbu cere, la Bruxelles, clarificari despre efectul cancerigen al folosirii telefoanelor mobile.

Daciana Sarbu, europarlamentar PSD, a solicitat Comisiei Europene sa actioneze, cat mai urgent, pentru protejarea sanatatii populatiei, in urma studiului publicat de Organizatia Mondiala a Sanatatii care confirma potentialele efecte cancerigene ale utilizarii telefonului mobil.

 Eurodeputata insista, in special, in privinta protejarii copiilor fata de pericolele expunerii la campurile electromagnetice ale telefoanelor mobile.

"Pentru prima data, OMS afirma, intr-un document oficial, ca poate exista o legatura intre utilizarea telefoanelor mobile si cancer. Este un semnal la care autoritatile trebuie sa reactioneze cat se poate de rapid,  informand si avertizand cetatenii. Copiii trebuie protejati, in mod special, deoarece daca acest risc se adevereste, ei sunt categoria cea mai vulnerabila si cea mai afectata. Daca telefonul mobil este o amenintare pentru sanatatea noastra, atunci trebuie sa aflam cat mai rapid adevarul, pentru a ne putea apara sanatatea", considera Daciana Sarbu.

In acest sens, eurodeputata a solicitat Comisiei Europene sa realizeze cercetari suplimentare, care sa verifice riscurile sugerate de OMS si sa continue, in acelasi timp, studiile privitoare la copii si vulnerabilitatea lor fata de radiatiile electromagnetice.

 Daciana Sarbu a mai interpelat CE pe aceasta tema, in 2009: "Am intrebat atunci de ce nu se ia in calcul interzicerea folosirii telefoanelor mobile de catre copiii sub 14 ani, din moment ce exista suspiciuni legate de efectul asupra sanatatii acestora. Mi s-a raspuns ca o astfel de interdictie nu

 

poate fi adoptata decat la nivelul statelor membre. Acum insa, datele OMS pot constitui, in opinia mea, o dovada, suficient de puternica, pentru legiferare la nivelul UE", adauga eurodeputata.

Daciana Sarbu, membra in Comisia de Mediu, Sanatate publica ss Siguranta alimentara a PE, a mai cerut si investigarea altor posibile efecte negative asupra sanatatii care decurg din folosirea frecventa a telefonului mobil.

 

        9 iunie 2011                                                            Biroul de presa PSD

 

0 comentarii2121 vizualizări09 iunie 2011
rss 2.0
rss 2.0