Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Duminica 25 Iulie 2021 - 14587
Romanii din diaspora vor avea vocea lor in Romania.

Fie ca isi doresc sa revina acasa, fie ca vor sa ramana in statele lor de resedinta, romanii din diaspora vor fi reprezentati la alegerile locale si parlamentare din Romania, in 2020. Posibilitatea de a candida in primarii, consilii locale, judetene sau in Parlament, alegerea unor romani din diaspora in circumscriptiile pentru diaspora sunt propunerile Aliantei pentru Unirea Romanilor (prescurtat AUR), formatiune politica nou constituita la Alba Iulia, pe 1 decembrie.

"Romanii din diaspora reprezinta o resursa extraordinara pentru tara. Aceasta resursa trebuie valorificata si in planul reprezentarii politice, mai cu seama pentru a da glas doleantelor tuturor celor plecati in Spania, Italia, Anglia sau in alte state.  A venit momentul ca aceste necesitati sa devina realitate: protejarea dreptului la vot, asigurarea unor conditii optime pentru revenirea in tara, dar si pentru a candida acasa! Diaspora este Romania, respectati-o! Diaspora inseamna forta pentru Romania, inseamna AUR pentru Romania!", a declarat Eugen Ilie Fetita, coordonator al Aliantei in Marea Britanie, in cadrul primului congres al noii entitati politice.

Alianta pentru Unirea Romanilor este initiata de miscarea politica Romania Mare in Europa, constituita in urma campaniei de la alegerile europarlamentare a liderului unionist George Simion, care a ocupat locul 4 in preferintele diasporei.

 

 

 .

 

 

George Simion: De 1 decembrie, lansam cadoul nostru pentru Romania - Alianta pentru Unirea Romanilor

 Pe 1 decembrie a fost lansata Alianta pentru Unirea Romanilor (AUR). Primele 200 de adeziuni la noua entitate politica au fost semnate la Alba Iulia, in contextul Zilei Nationale a Romaniei.

 "Astazi, de 1 decembrie, in Capitala Marii Uniri, lansam cadoul nostru pentru Romania: Alianta pentru Unirea Romanilor. Este forma prin care vom activa oriunde traiesc romani si ne vom implica in toate alegerile. Vom ajuta ca neamul romanesc sa dainuie. Din Chisinau pana in Carei, din Londra pana in Varset, va cunosc si imi dau seama de potentialul pe care il avem. Mai presus de aurul galben, aurul verde sau aurul negru sunteti voi - voi sunteti aurul tarii. De-acum inainte suntem impreuna!", a declarat George Simion, lider al Aliantei pentru Unirea Romanilor, in cadrul primului Congres al formatiunii.

"Tinta pe care o avem in fata sunt alegerile locale si parlamentare din 2020, un obiectiv greu pentru o miscare aflata la inceput. Ne propunem sa avem liste complete din fiecare judet din tara pentru alegerile locale si liste complete pentru Camera Deputatilor si Senat la alegerile parlamentare, aceasta este directia urmatoare", a mai precizat Simion.

Liderul unionist a mentionat ca urmatorii pasi ai Aliantei vizeaza crearea de filale judetene si locale, iar pe 24 ianuarie, de Ziua Principatelor Romane, va fi votata conducerea centrala a noii formatiuni politice.

"In AUR am inglobat si romani de rand si societate civila, si persoane implicate in administratia publica. AUR va fi forta care va putea reprezenta politic toti romanii. Orice roman care iubeste tricolorul, care are credinta, care pune pret pe familie si libertate va putea candida sub sigla AUR. Sa nu ne fie frica sa fim curajosi!", a indemnat Simion.  

Urmatorii pasi anuntati sunt crearea de filiale judetene si locale, iar pe 24 ianuarie va fi votata conducerea centrala a noii formatiuni politice.

In cadrul Congresului au fost prezentati coordonatorii zonali si primii candidati ai Aliantei la alegerile din 2020.

 

 

    1 decembrie 2019

 

0 comentarii3430 vizualizări01 decembrie 2019
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0