Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Duminica 27 Septembrie 2020 - 5204 vizitatori azi
Desfiintarea pensiilor speciale si folosirea banilor astfel economisiti pentru constructia Autostrazii Nordului.

Printr-o declaratie politica sustinuta astazi in Parlament, deputatul PMP de Bistrita-Nasaud, Ionut Simionca, i-a cerut premierului PNL sa puna in practica o masura sustinuta de zeci de mii de bistriteni: desfiintarea pensiilor speciale. "Domnule Orban, va cer sa anulati cat mai curand pensiile speciale. Este momentul, dupa doua luni de guvernare, sa treceti la fapte si sa obtineti rezultatele asteptate de cetateni. In judetul Bistrita-Nasaud, zeci de mii de cetateni s-au exprimat clar impotriva acestui act de nedreptate reprezentat de existenta pensiilor speciale, considerand ca este normal sa se ajunga la desfiintarea lor", a afirmat parlamentarul bistritean.

"Sunt convins ca, atunci cand veti realiza acest obiectiv, veti obtine, in fiecare an, economii de milioane de lei la bugetul asigurarilor sociale si veti obtine si sprijinul popular pentru viitoarele proiecte pe care le veti promova. In paralel cu anularea acestor  privilegii date unor categorii de oameni, va trebui sa veniti si cu amendamente care sa elimine inechitatile din sistemul public de pensii. Ar fi un act de justitie sociala pentru cei peste cinci milioane de pensionari din Romania care primesc pensii pe principiul contributivitatii, oameni care au muncit din greu o viata  intreaga si acum, la varsta la care ar trebui sa se odihneasca si sa se bucure de o viata linistita, nu au suficienti bani nici macar pentru a-si vedea de sanatate", a explicat Ionut Simionca.

In opinia acestuia, banii economisiti din anularea pensiilor speciale ar putea fi folositi pentru cresterea tuturor pensiilor sau pentru reformarea si dezvoltarea invatamantului, pentru construirea de spitale sau pentru investitii in proiecte mari de infrastructura. "Se vor gasi astfel bani pentru finantarea proiectului de construire a Autostrazii Nordului, un proiect pe care l-am depus in Parlament, atat de asteptat de bistriteni, cat si de milioane de romani din nordul tarii. Niciunul din guvernele anterioare nu a fost capabil sa finanteze acest obiectiv cu o importanta economica si sociala deosebita", a declarat parlamentarul PMP.

"Din toate aceste motive, domnule Orban, va cer sa anulati cat mai curand pensiile speciale, sa treceti la fapte si sa obtineti rezultatele asteptate de cetateni", a concluzionat Ionut Simionca.

 

0 comentarii2478 vizualizări11 decembrie 2019
rss 2.0
rss 2.0