Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Miercuri 12 August 2020 - 30900 vizitatori azi
Cinci minciuni intr-o singura conferinta de presa.

Viceprimarul PSD al Municipiului Bistrita, Cristian Niculae, incurcat in explicatii cu privire la cresterea taxei de salubritate. In incercarea de a drege busuiocul cu privire la majorarea taxei de salubrizare, viceprimarul PSD al Municipiului Bistrita s-a incurcat in explicatii. Conducerea PSD a Primariei Municipiului Bistrita si majoritatea PSD din Consiliul Local au decis ca taxa de salubrizare sa creasca in 2020 la 138 lei/an pentru o persoana, fata de 79 de lei in 2019. Cristian Niculae a lansat vineri, intr-o conferinta de presa, cinci minciuni legate de cresterea taxei platite de bistriteni pentru colectarea deseurilor:

1. Viceprimarul Cristian Niculae ii asigura pe bistriteni ca isi vor primi banii inapoi de la Primarie pentru majorarile din facturile de salubritate, lucru 100% neadevarat. Chiar daca in Consiliu Local s-ar aproba maine subventionarea maririi taxei de salubritate, o asemenea hotarare nu functioneaza retroactiv, ci doar pentru viitor.

2. Cristian Niculae a afirmat ca va propune subventionarea, din bugetul local, a acestei majorari deoarece nu vrea "ca cetatenii sa fie impovarati de cresterea acestei taxe". In realitate, cresterea taxei, decisa de PSD, va fi suportata tot de bistriteni si daca ar fi subventionata, in contextul in care bugetul local este constituit din taxele si impozitele platite de cetateni.

3. Presedintele PSD Bistrita sustine ca va propune Consiliului Local, ca in bugetul pe 2020, sa prevada 3 milioane de lei, bani cu care sa subventioneze in continuare taxa pentru locuitorii Bistritei. In realitate, este nevoie de 5,5 milioane lei pentru acoperirea acestei diferente (59 lei x 93.000 locuitori = 5,5 milioane lei).

4. Cristian Nicolae pune vina pe ADI Deseuri in privinta majorarii taxei de salubritate. Este o minciuna prin omisiune deoarece liderul PSD Bistrita uita sa ne spuna ca PSD are majoritate in aceasta asociatie formata din reprezentantii Consiliului Judetean, ai municipiului, oraselor si comunelor din judet. Daca PSD ar fi decis sa nu bage mai multi bani in buzunarul operatorului de salubritate, votul in ADI Deseuri ar fi fost, evident, negativ.

5. Liderul PSD Bistrita spune ca nu e avocatul firmei de salubritate, dar sustine marirea taxei in ciuda faptului ca se declara nemultumit de activitatea prezenta a acestei companii. "Sunt convins ca nicio firma din lume nu lucreaza in pierdere" sau "Nu e vina Supercom ca noua ne impune legea sa facem niste actualizari la un proiect", a declarat vineri, intr-o conferinta de presa Cristian Nicolae.

Bistritenii merita servicii de calitate la un pret corect!

 

13.01.2020

Silvia Galben

Secretar General PMP Bistrita-Nasaud

 

0 comentarii2205 vizualizări13 ianuarie 2020
rss 2.0
rss 2.0