Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Miercuri 26 Februarie 2020 - 9280 vizitatori azi
Am stat in strada mai mult de 100 de zile pentru eliminarea pensiilor speciale.

Deputatul PMP Ionut Simionca saluta consensul existent la nivel parlamentar pentru eliminarea pensiilor speciale care creaza privilegii nemeritate si pun presiune pe bugetul de stat. PMP este partidul care s-a luptat, inca din 2016, pentru eliminarea pensiilor speciale, deruland o campanie in strada care a dus la strangerea a peste 1 milion de semnaturi de sustinere a acestui proiect. Mai mult, PMP a conditionat votul pentru investitura Guvernului Orban de asumarea unei astfel de masuri. E bine ca si PSD a fost impins intr-o zona de ipocrizie, aratandu-se astfel dispus sa voteze o asemenea lege.

"Am stat in strada mai mult de 100 de zile, cerandu-le bistritenilor sa ma ajute sa imi elimin propria pensie speciala, rezultata in urma mandatului de parlamentar. Sunt singurul parlamentar de Bistrita-Nasaud care a facut din corectarea nedreptatii legate de pensii o prioritate politica. E imbucurator sa vad acum cum toti parlamentarii din judet, fie ei PNL, USR, PSD, sunt sustinatori ai acestui proiect pe care unii l-au tinut in sertar vreme de trei ani, pe care altii nici nu au vrut sa isi puna semnatura, copiindu-l mai apoi. In cazul duplicitarilor PSD, Daniel Suciu si restul, aflati in subordinea baronului local Radu Moldovan, care ma catalogau drept populist deoarece sustineam acest proiect legislativ, avem de-a face si cu o recunoastere implicita a faptului ca guvernele lor (Ponta, Grindeanu, Tudose si Dancila) au facut mult rau romanilor, introducand toate aceste legi strambe care creau pensionari privilegiati, ocolind principiul contributivitatii", a declarat Ionut Simionca.

In opinia deputatului PMP, dincolo de chestiunile de ordin politic sau bugetar, problema este una morala. "Pot sa merg cu fruntea sus la orice om care a muncit zeci de ani si acum primeste pensie bazata pe contributivitate, sa ma uit in ochii lui si sa ii spun sincer ca am facut tot ce am putut pentru eliminarea acestei nedreptati, a pensiilor speciale. Sper ca munca mea sa mai spele din rusinea parlamentarilor care au votat legi strambe", a concluzionat presedintele PMP Bistrita-Nasaud, Ionut Simionca. 

Un fost procuror comunist, fost comandat al penitenciarului Colibasi, este cel mai bine platit pensionar din Romania. Acesta incaseaza lunar 73 890 de lei, adica peste 15 000 de euro. Prin comparatie, pensia medie era de 1371 de lei, adica de aproximativ 300 de Euro, de peste 50 de ori mai mica decat cea a celui mai bogat pensionar. Saptamana viitoare, in sesiune extraordinara, Parlamentul urmeaza sa dezbata si sa voteze un proiect privind eliminarea pensiilor speciale, cu exceptia celor militare.

 

0 comentarii1183 vizualizări22 ianuarie 2020
rss 2.0
rss 2.0