Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Joi 28 Martie 2024 - 14587
Stergea datoriilor BCR si Raiffeisen in valoare totala de peste 300 de milioane de euro.

Visul neimplinit al unei nopti de iarna. Joi, 6 februarie a.c., in conferinta de presa saptamanala, co-presedintii Aliantei pentru Unirea Romanilor, George Simion si Claudiu Tarziu, au prezentat, printre alte teme, pozitia partidului in privinta stergerii datoriilor a doua banci la bugetul de stat.

 Ultimul proiect de ordonanta de urgenta al guvernului Ludovic Orban, asumat de premier si de ministrul dezvoltarii, Ion Stefan, vizeaza stergea datoriilor pe care BCR si Raiffeisen banca de Locuinte le au la bugetul de stat, in valoare totala de peste 300 de milioane de euro.

Aceasta masura nu face decat sa adanceasca prapastia dintre romanii de rand, care se achita de obligatiile de cetateni, si marile corporatii, care incearca cu orice pret sa evite un sistem echitabil de taxare. Din fericire, initiativa nu s-a materializat, insa nu exista garantii pentru faptul ca aceasta nu va deveni realitate in perioada urmatoare.

 "Domnul Orban a sustinut in sedinta de Guvern ca toate partidele parlamentare sunt de acord cu exonerarea bancilor de plata pagubelor, de jefuirea bugetului public. Cerem partidelor parlamentare sa confirme sau sa infirme spusele domnului Orban si sa isi faca publica pozitia. Repet, romanii nu vor avea de suferit, este vina lacomiei celor doua banci, care trebuie sa plateasca. Si nu o spun eu, o spune Curtea de conturi si Justitia din Romania, atat cat mai avem." - a afirmat George Simion, copresedinte al Aliantei pentru Unirea Romanilor.

 

  .

 

Motiunea de cenzura - un joc politic menit sa serveasca interesele marilor partide parlamentare si atat 

 Joi, 6 februarie a.c., in conferinta de presa saptamanala, co-presedintii Aliantei pentru Unirea Romanilor, George Simion si Claudiu Tarziu, au prezentat, printre alte teme, pozitia partidului in privinta debarcarii guvernului Ludovic Orban prin motiune de cenzura, precum si in cea a posibilelor anticipate.

 Cei doi co-presedinti au aratat ca votul pentru motiunea de cenzura contra guvernului Orban este doar inceputul unei crize politice care va afecta serios viata fiecarui roman, in primul rand prin efectele asupra economiei pe care le va avea.

Pretul, nu mic, este platit de noi toti, cu unicul scop de a avea alegeri anticipate, care nu ar face decat sa contribuie la indeplinirea obiectivelor strategice stabilite deja de PSD si PNL in propriul beneficiu.

Co-presedintii A.U.R. cer o reforma reala a clasei politice, una care nu se poate face cu oameni vechi in functii noi sau vechi. George Simion si Claudiu Tarziu sustin ca alegerile anticipate nu ajuta in nici un fel pentru atingerea acestui deziderat, ci, dimpotriva, vor mentine o stare de fapt rea, care dureaza de prea mult timp, de 30 de ani.

 "Chiar daca un nou Cabinet va fi votat in ultimul ceas constitutional, adica dupa ce va fi respins un prim guvern, deja vom fi avut instabilitate politica, ceea ce se traduce printr-o incredere scazuta in conducerea tarii la nivel intern si extern.Consecintele vor fi dintre cele mai grave. Si in primul rind financiare: devalorizarea leului, cresterea preturilor si a dobinzilor pentru imprumuturile de stat. Si va amintim ca sistemul de pensii cel putin este intretinut din imprumuturi" - a atras atentia co-presedintele A.U.R. Claudiu Tarziu.

 La randul sau, co-presedintele A.U.R. George Simion a vorbit despre ultimele ordonante de urgenta ale guvernului, dar si despre o initiativa legislativa de stergere a unor datorii catre stat de peste 300 de milioane de euro pe care le au doua banci.

 

.

 

Cabinetul Orban a imprumutat metodele abuzive ale PSD 

 Joi, 6 februarie a.c., in conferinta de presa saptamanala, co-presedintii Aliantei pentru Unirea Romanilor, George Simion si Claudiu Tarziu, au prezentat, printre alte teme, pozitia partidului in privinta ordonantelor de urgenta date de guvern cu o seara inaintea demiterii.

 Pe principiul "ce-i in mana nu-i minciuna", guvernul Orban a fost mai productiv ca niciodata in dupa-amiaza zilei de 4 Februarie, in ajunul demiterii sale de catre Parlament. A dat nu mai putin de 25 de ordonante de urgenta, lucrand si la cea cu numarul 26, care a ramas insa in stadiul de proiect. Faptul ca alegerea primarilor in doua tururi nu s-a regasit printre acestea arata interesul doar de fatada al PNL privind acest subiect.

 AUR condamna public maniera netransparenta in care executivul alege sa interfereze cu puterea legislativa, dar si miscarile politice strategice care au drept unic obiectiv imbunatatirea imaginii partidului in ajun de campanie electorala.

 "Stiind ca nu exista sustinere parlamentara, iar cele 261 de voturi sunt o dovada in acest sens, cele trei luni de guvernare PNL-PMP-ALDE au fost doar un joc de imagine. Nimic major din ce oamenii au cerut nu s-a indeplinit. Daca Guvernul dorea cu adevarat sa liberalizam viata politica si sa avem doua tururi de scrutin pentru alegerea primarilor, atunci adauga pe lista celor 25 de ordonante de urgenta si un act normativ in acest sens.

Condamnam aceste jocuri de culise. Daca se doreau alegeri anticipate, ele trebuiau asumate si reprezentantii legitimi ai cetatenilor sa voteze.

AUR pledeaza pentru reformarea din temelii a Constitutiei si a sistemului politic mostenite de la Ion Iliescu, care le-a articulat dupa indicatii venite de la Moscova.AUR se constituie in adevarata alternativa la actualele partide." - a declarat co-presedintele George Simion.

 In cadrul evenimentului s-a discutat si despre efectele adoptarii motiunii de cenzura, fiind dezvaluite totodata interesele reale ale parlamentarilor care au votat. De asemenea, copresedintele George Simion a vorbit si despre intentiile fostilor guvernanti de a sterge datoriile unor banci la bugetul de stat.

 

 

Biroul de Presa al A.U.R.

 Telefon: +40 (723) 590742

E-mail: info@partidulaur.ro

Adresa: Strada Traian 168, sector 2, Bucuresti

 

0 comentarii2786 vizualizări06 februarie 2020




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0