Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Luni 24 Februarie 2020 - 12164 vizitatori azi
ASTEPTAM UN MINIM RESPECT !

Din 2007 particip constant la absolut toate dezbaterile pe Bugetul orasului, dar si la alte dezbateri de interes local organizate de Primaria B-ta. O fac in primul rand din respect pentru mine dar si pentru banii mei trimisi spre buna functionare a administratiei si pentru proiectele nu tocmai reusite din orasul meu.

 Constat de cele mai multe ori ca pana una alta un lucru e sigur, salariile alesilor arata bine insa interesul lor pentru noi toti mai are de asteptat. Pentru ca interesele si aspiratiile noastre sa fie cunoscute, nu este suficient sa votam odata la patru ani un primar cu 12-16% si sa ne culcam pe-o ureche. Civismul si implicarea noastra este esentiala in actul administrativ. Nimeni sa nu creada in zicerile Edilului Sef care are de fiecare data pregatit un raspuns taios si ne transmite cu diferite ocazii ca el si echipa de consilieri au fost trimisi acolo de un vot majoritar si cetatenii i-au investit cu incredere, ca stiu bine ce fac si ca ei ar detine adevarul absolut. Nimic mai fals!

 Nu poate fi vorba nici de vot majoritar si nici de pricepere si de dragoste de Bistrita si de noi. In Primarie si in Consiliul Local totul este politic, se voteaza ca atare, totul se invarte in jurul unor interese gretoase, adica exact ca si in Parlament. De fapt Consiliul Local este un mic Parlament local cu apucaturi la indigo. Legea 215 a Administratiei Locale, obliga consilierii sa organizeze intalniri, audieri, primiri a cetatenilor care ridica unele probleme privind administrarea orasului. De 13 ani de cand sunt prezent la aceste dezbateri, nu am aflat sa se fi intamplat acest lucru. Nimeni nu a ascultat si nu a organizat vreo intalnire cu cetatenii orasului, desi s-au depus de-a lungul anilor multe petitii pe diferite subiecte, urmate de sustinerea a peste 11.000 semnaturi de la bistritenii care nu au fost de acord cu unele proiecte gandite si votate de edili.

 Tocmai de aceea, cer consilierilor locali sa dea dovada de un minim respect si sa fie prezenti cu totii la dezbatera publica pe Bugetul 2020 al orasului. Sa-i asculte pe bistriteni si sa auda direct de la ei cum vad lucrurile referitor la prioritati si cheltuirea banilor publici.

Nu asteptati doamnelor, domnilor consilieri ziua votarii Bugetului facuta la comanda de partid sau a Edilului Sef din spranceana. Nu negociati Bugetul cu formatiunile politice din peisajul politic local.

Daca aveti ceva de schimbat, de negociat, apoi cu bistritenii trebuie sa o faceti, si dupa ce-i ascultati cu atentie sa va ganditi la altele.

 A sosit timpul ca si in Consiliul Local si Primaria Bistrita sa existe un minim efort de intelegere si sa aplicati odata DEMOCRATIA PARTICIPATIVA. Va asigur ca cetatenii care cu greutate isi platesc datoriile fata de stat, stiu cu mult mai bine decat dumneavoastra, cei care temporar va aflati la masa rotunda , de ce au ei nevoie cu adevarat, stiu si care sunt prioritatile pe care dumneavoastra nu le aveti in vedere de la un an la altul.

 Invit pe cati mai multi concitadini sa fie prezenti, marti 11 februarie ora 16.00, la Dezbaterea pe Buget pentru anul 2020. Sa aratam ca ne pasa  de cum arata Bistrita. STOP cheltuirii banilor publici pe ghidusii si tot felul de nimicuri. Nu vrem teleormanizarea Bistritei. Vrem sa aratam si sa ne comparam cu Oradea, Sibiu cel putin.

 

     Balan Marius - Partidul Verde, organizatia municipala Bistrita

 

0 comentarii784 vizualizări07 februarie 2020
rss 2.0
rss 2.0