Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Joi 28 Martie 2024 - 14587
Congresul PSD se amana, siguranta si sanatatea oamenilor sunt prioritare.

Avand in vedere confirmarea primului caz de infectare cu COVID-19 pe teritoriul Romaniei, precum si faptul ca o parte insemnata a delegatilor la congresul PSD (presedinti de Consilii Judetene, primari, consilieri locali si judeteni, precum si alti reprezentanti ai autoritatilor locale) sunt implicati in gestionarea pe plan local a masurilor ce se impun pentru prevenirea raspandirii infectarii cu COVID-19, conducerea interimara a PSD a decis amanarea Congresului planificat pentru sambata, 29 februarie.

Consideram ca toti cei care sunt implicati la nivel local, in gestionarea amenintarii cu care se confrunta Romania, trebuie sa se ocupe acum de siguranta si sanatatea oamenilor, orice alte activitati nefiind o prioritate.

Totodata, decizia de amanare a Congresului a avut in vedere si recomandarile specialistilor din domeniul medical, potrivit carora adunarile care implica un numar atat de mare de participanti, din toate zonele tarii, nu sunt indicate in situatia data.

Este un gest de responsabilitate care ne-am dori sa fie preluat de intreaga clasa politica. Prioritari sunt oamenii, nu activitatile sau luptele politice.

 

 .

 

In plina criza mondiala a coronavirusului, Ministerul Sanatatii a reusit marea performanta ca abia dupa 2 saptamani de la adoptarea OUG 11/2020 sa emita ordinul pentru organizarea regimului de carantina.

In ceea ce priveste ordinul pentru nomenclatorul achizitiilor pentru prevenirea si combaterea coronavirusului, in continuare, acesta lipseste cu desavarsire.

Si asta in conditiile in care a fost deja  confirmat oficial si in Romania primul caz de infectie cu coronavirus!

Ne intrebam, noi si milioane de alti romani: ministrul Costache oare ce altceva mai important a avut de facut in tot acest timp? O fi fost la Sibiu sa presteze la spitalul sau privat?!

In schimb, stiu exact ce au facut secretarii sai de stat, Tataru si Baciu: au mintit cu nerusinare. Au mintit spunand ca cele doua ordine de ministru au fost deja finalizate, chiar daca stiau ca nu e adevarat. Sau nu stiau despre ce vorbesc, ceea ce e la fel de grav!

In orice caz, este evident ca pentru toti acesti mari "specialisti" ai PNL, siguranta si sanatatea romanilor nu reprezinta o prioritate. Pentru ei, mult mai important este sa gaseasca o cale pentru a declansa alegeri anticipate.

 Din nefericire, Guvernul PNL a actionat nepermis de lent si ineficient in fata amenintarii coronavirusului, iar cei care au de suferit sunt romanii, care nu vor alegeri anticipate.

Detalii si foto document https://www.facebook.com/671105796254546/posts/3045597555472013/

 

0 comentarii2814 vizualizări28 februarie 2020




rss 2.0
rss 2.0