Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Victor Negrescu cere Comisiei Europene sa convinga Guvernul Romaniei sa intervina pentru combaterea poluarii din marile orase.

Europarlamentarul social-democrat Victor Negrescu a solicitat Comisiei Europene, in cadrul unei intrebari scrise, sprijin pentru autoritatile locale din Romania, in vederea gestionarii problemelor generate de poluarea atmosferica. De asemenea, eurodeputatul face apel la Comisia Europeana sa discute cu reprezentantii Guvernului de la Bucuresti pentru a-i determina sa intervina in problema poluarii. Victor Negrescu mentioneaza in documentul transmis catre Comisia Europeana ca in marile orase din Romania calitatea aerului este o problema tot mai acuta si ca este nevoie si de alte tipuri de masuri, dincolo de cele punitive.

Eurodeputatul solicita Comisiei Europene sa specifice daca poate veni in sprijinul autoritatilor locale din Romania "cu exemple de bune practici si echipe de experti care sa contribuie cu solutii practice pentru depasirea acestei crize produse de poluarea atmosferica". De asemenea, Victor Negrescu cere Comisiei Europene sa spuna daca dispune de"fonduri de urgenta pentru gestionarea imediata a acestei probleme ce le produce oamenilor panica si temeri justificate cu privire la propria sanatate".

Nu in ultimul rand, europarlamentarul social-democratintreaba Comisia Europeana daca ia in calcul"o intrevedere de urgenta cu reprezentantii guvernului de la Bucuresti, pentru a-i determina sa recurga la aplicarea legii, la activarea institutiilor de control aflate in subordinea executivului si la pregatirea unui plan national concret de solutii pe termen scurt si mediu de combatere a poluarii aerului".

"Stim deja ca Romania este vizata de mai multe proceduri de infringement cu privire la calitatea aerului, deschise de CE. Insa avertismentele de la Bruxelles, sanctiunile birocratice sau chiar amenzile nu ajuta in niciun fel romanii sa respire un aer mai curat.

Municipalitatea din Bucuresti, spre exemplu, face eforturi sustinute pentru imbunatatirea optiunilor de transport in comun si incurajarea utilizarii acestuia. E un tip de politica urbana ce poate avea un impact pozitiv pe termen mediu si lung. E nevoie insa de mobilizarea pe scara larga a autoritatilor guvernamentale pentru a se obtine progrese rapide, pe termen scurt, pentru protejarea sanatatii oamenilor" sustine europarlamentarul social-democrat.

 

 

0 comentarii2744 vizualizări04 martie 2020




rss 2.0
rss 2.0