Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Sambata 04 Iulie 2020 - 11364 vizitatori azi
Propunerile USL pentru rezolvarea problemelor cu care se confrunta Romania. Putinta Guvernului Boc...

Biroul de presa al organizatiei judetene Bistrita-Nasaud a Partidului Conservator este imputernicit sa declare urmatoarele in urma negocierilor dintre d-nii Victor Ponta si Crin Antonescu cu d-l presedinte al Romaniei, Traian Basescu desfasurate la Palatul Cotroceni.

Toate propunerile pe care USL le-a prezentat lui Traian Basescu au girul Partidului Conservator si al domnului presedinte Daniel Constantin.

Partidul Conservator a atras atentia in repetate randuri asupra intentiilor dictatoriale ale presedintelui Traian Basescu, ele iesind, din nou, in evidenta, in timpul consultarilor cu cei doi lideri ai Uniunii Social Liberale. Faptul ca Traian Basescu si-a aratat iritarea fata de propunerile USL pentru depasirea crizei, ne poate face sa spunem ca Traian Basescu nu-si poate depasi conditia de presedinte al PDL.

 In acest sens, USL propune urmatoarele pentru rezolvarea problemelor cu care se confrunta Romania:

 • Infiintarea, pana la 15 iulie, a unui comitet anticriza putere - opozitie - BNR

• Schimbarea guvernului cu unul tranzitoriu format din tehnocrati, care sa isi asume sa puna in aplicare imediat aceste masuri economice, organizarea de alegeri anticipate

• Sa adoptam legea electorala privind reducerea numarului de parlamentari

• Sa organizam alegeri parlamentare pana pe 30 noiembrie

• Dupa alegeri, cu un parlament legitim sa discutam despre revizuirea Constitutiei si organizarea administrativ-teritoriala, cu termen 15 aprilie

• Referendum pentru Constitutie simultan cu alegerile locale

 Biroul de presa al PC Bistrita-Nasaud

 

 

 

 

Guvernul Boc nu este capabil de redresarea economiei si scoaterea tarii din haos, dar smecheriile ieftine se pare ca sunt "specialitatea casei". Astfel profesorii s-au trezit, peste noapte, cu  salariile de incadrare  diminuate cu aproximativ 20 %, profesorii debutanti au o taiere de 10 % iar cadrele didactice cu vechime ajung la taieri pana la aproximativ 30 %.  Noile state de plata apar cu noul salar de incadrare diminuat, in care este inclusa si taierea de 25%, astfel ca pe fluturasii noi nu mai apare rubrica separata ca si corectie. Miza acestor corectii este de fapt alta, impiedicarea personalului didactic din invatamant de a-si recupera taierile salariale prin instanta judecatoreasca, lucru obtinut pana acum de o parte a profesorilor. Si atunci ne miram ca avem un presedinte care sugereaza migratia intelectualitatii, un PDL care vrea sa aduca tanara generatie la nivelul lor de cultura si  ministri la invatamant si interne cu studiile "usor ajustate"!

 

 2.          Simplificarea adoptiilor.

            In Registrul National de Adoptii erau inregistrati la 1 aprilie 2011un nr. de 960 de familii/persoane atestate ca apte sa adopte si care nu aveau copil in incredintare si 1.049 de copii adoptabili, pentru care instantele competente au incuviintat deschiderea procedurii adoptiei interne in anul 2010. 

            Organizatia de Femei a Partidului Conservator atrage atentia asupra necesitatii imbunatatirii cadrului legislativ privind regimul juridic al adoptiei, astfel incat legea sa respecte cu adevarat interesul superior al copiilor din Romania. Biroul Politic largit al OFPC, intrunit la sfarsitul saptamanii trecute la Moieciu de Sus, judetul Brasov, a decis ca in perioada imediat urmatoare, femeile conservatoare sa organizeze in toate judetele tarii mese rotunde si dezbateri cu toti factorii implicati, in urma carora sa fie identificata cea mai potrivita forma de modificare a Legii 273/2004 privind regimul juridic al adoptiei. OFPC atrage atentia ca numarul copiilor abandonati in Romania a crescut de la 40.000 in anul 2004 la 80.000 in prezent, iar pentru fiecare copil abandonat statul roman plateste anual suma de 10.000 de euro, fara a-i oferi familia de care copilul are nevoie pe parcursul intregii vieti.

0 comentarii1729 vizualizări22 iunie 2011
rss 2.0
rss 2.0