Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Luni 13 Iulie 2020 - 17056 vizitatori azi
Bani europeni disponibili pentru crearea de locuri de munca in contextul crizei COVID-19.

Romania poate solicita la Bruxelles fonduri pentru sprijinirea angajatilor afectati de criza Coronavirus, banii fiind alocati in acest scop la initiativa eurodeputatului Victor Negrescu. Europarlamentarul roman a sustinut si a obtinut posibilitatea ca somerii si angajatii independenti ale caror locuri de munca au fost afectate de pandemie sa poata beneficia de bani din Fondul European de Ajustare la Globalizare, in valoare de 150 de milioane de euro anual. Raportul sau, ce include aceste prevederi, a fost adoptat astazi de Comisia pentru Bugete din Parlamentul European.

 Beneficiul cel mai important, obtinut ca urmare a demersurilor si negocierilor purtate de europarlamentarul Victor Negrescu cu reprezentantii Comisiei Europene si celelalte familii politice europene, consta in confirmarea in scris, in cadrul raportului, a faptului ca acest instrument poate fi folosit si pentru efectele generate de actuala criza.

 "Inca de la preluarea acestui raport am insistat ca Fondul European de Ajustare la Globalizare, mai exact cele 150 de milioane de euro, sa fie accesibil pentru sprijinirea celor care si-au pierdut locurile de munca ori si-au vazut afectate veniturile din cauza crizei COVID-19. Ca urmare a schimbului de opinii si interpelarilor adresate am reusit sa introduc acest paragraf care clarifica regulamentul programului si ofera, incepand de acum, posibilitatea de a folosi aceste fonduri in actualul context. Romania respecta cerintele pentru accesarea acestor resurse financiare europene si trebuie sa depuna rapid proiecte pentru folosirea acestor sume consistente", a declarat europarlamentarul Victor Negrescu.

 Raportul confirma sumele alocate din bugetul european pentru asistenta tehnica si reitereaza nevoia de a creste nivelul de informatie si transparenta pentru ca fondurile sa fie accesibile mai usor si mai rapid pentru toate statele membre.

 Reprezentantul Romaniei in Parlamentul European a realizat in trecut o campanie de informare privind aceste resurse financiare si acorda sprijin si indrumare autoritatilor care doresc sa acceseze aceste sume importante pentru combaterea somajului.

 Fondul European de Ajustare pentru Globalizare poate finanta proiecte dezvoltate de autoritatile nationale si regionale referitoare la crearea de locuri de munca, asistenta si formarea somerilor sau diferite actiuni de suport pentru someri, angajati independenti sau angajati cu timp partial.

0 comentarii1134 vizualizări29 mai 2020
rss 2.0
rss 2.0