Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Joi 06 August 2020 - 23784 vizitatori azi
Comisia Europeana a avizat pozitiv trei scheme de sprijin pentru educatie, IMM-uri si digitalizarea intreprinderilor.

Trei proiecte-pilot propuse Comisiei Europene de eurodeputatul Victor Negrescu au primit evaluari pozitive la Bruxelles, avand sanse de a fi aprobate in cel mai scurt timp. Proiectele sunt gandite ca scheme de sprijin pentru zone greu afectate de criza coronavirus in Romania - comunitatile sarace cu scoli fara acces la educatia online, IMM-urile neadaptate inca la noile conditii ale pietei si sectoarele industriale slab digitalizate.

"In Romania sunt multe comunitati si multi oameni greu loviti de criza ce a dominat aceste luni. Am creat aceste proiecte ca solutii concrete de sprijin pentru trei categorii pe care le consider de importanta vitala pentru societate si economie. Multi copii au intrerupt total scoala, iar acest lucru nu trebuie sa se mai repete in toamna viitoare sau in anii urmatori - in acest scop am propus Comisiei Europene un proiect-pilot de sprijinire a comunitatilor dezavantajate, precum zonele rurale sau montane, pentru a avea acces la instrumente necesare procesului de invatamant de la distanta. Nevoile sunt mari si aceasta masura ar veni in completarea celorlalte proiecte pe care le-am demarat in domeniu alaturi de parteneri romani si europeni - prima tableta educationala din Romania, care a inceput deja sa fie distribuita in scoli, sau grupul de lucru privind educatia la nivelul Parlamentului European", precizeaza Victor Negrescu. Eurodeputatul a fost desemnat si raportor al Comisiei de resort a PE pentru politicile privind educatia digitala in Europa.

Proiectul-pilot dedicat IMM-urilor propune crearea unei platforme online de educatie antreprenoriala, unde companiile sa poata gasi resurse pentru a se adapta mai usor noilor exigente ale pietei - de exemplu, solutii de finantare europeana, consultanta gratuita, cursuri, exemple de bune practici, adaptate la specificul fiecarei tari. "Potrivit estimarilor europene, suntem pe ultimele locuri in UE in ce priveste digitalizarea intreprinderilor si doar unul din 10 IMM-uri face vanzari online. Cerintele pietei s-au schimbat brutal si companiile au nevoie de ajutor pentru a supravietui. O asemenea platforma le-ar oferi suportul necesar, inclusiv prin resurse financiare", adauga eurodeputatul social-democrat.

Un alt proiect pilot este destinat sectoarelor industriale unde gradul de digitalizare este insuficient pentru a permite munca de la distanta, urmarind sa creeze solutii pentru adaptarea activitatilor la cerintele perioadei actuale, prin integrarea tehnologiilor digitale.

 

Valoarea totala a proiectelor se ridica la 3,6 milioane de euro. Doua dintre acestea au primit calificativul A iar unul calificativul B, facandu-le eligibile pentru aprobarea de catre Parlamentul European. In urma evaluarii pozitive, proiectele urmeaza sa fie introduse ca amendamente in viitorul buget european, urmand sa fie aprobate definitiv de catre Parlamentul European in luna septembrie.

Europarlamentarul Victor Negrescu a fost, in mandatul anterior, deputatul european cu cele mai multe proiecte pilot aprobate de Uniunea Europeana, cu o valoare totala, dupa implementare, de aproximativ 60 de milioane de euro.

 

0 comentarii931 vizualizări07 iulie 2020
rss 2.0
rss 2.0