Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Sambata 08 August 2020 - 15626 vizitatori azi
Diversiunile unei guvernari iresponsabile.

Curtea Constitutionala a confirmat ceea ce noi, membrii USL, am spus de la bun inceput: propunerile lui Traian Basescu de revizuire a Constitutiei au fost construite in mod superficial, cu miza exclusiv electorala, fara a tine cont de limitele revizuirii.

Presedintele Basescu vrea sa calce in picioare drepturile fundamentale ale cetatenilor. Traian Basescu vrea un stat in care oamenii sunt tranformati in infractori potentiali, in care Justitia este subordonata Executivului, prin controlul asupra Consiliului Superior al Magistraturii, un stat in care parlamentarii sunt controlati si intimidati cu dosare penale.

Traian Basescu vrea sa interzica dreptul salariatilor si al pensionarilor sa de a se adresa instantelor de judecata atunci cand Guvernul le taie in mod abuziv banii din salarii si pensii. Presedintele Romaniei vrea sa interzica dreptul judecatorilor de a se pronunta asupra legalitatii unor astfel de decizii ale Guvernului. Daca vointa lui Basescu ar deveni realitate, taierea pensiilor nu ar mai putea fi atacata. Iar  pensiile ar micsorate cu 15 la suta, asa cum isi doreste Traian Basescu inca de anul trecut! Nici procesul in care aproape 70.000 de pensionari se lupta cu Guvernul dupa introducerea cotei de asigurari sociale de sanatate de 5,5% din pensiile care depasesc 740 de lei nu ar putea avea loc. Efectul unei asemenea prevederi este suprimarea liberului acces la justitie!

Actuala guvernare vine cu tot felul de diversiuni si arunca in dezbatere teme pentru viitoarele campanii electorale, pentru ca nu are niciun raspuns coerent la problemele reale cu care se confrunta cetatenii.

Peste 700.000 de oameni si-au pierdut locurile de munca in ultimii doi ani. Guvernarea Basescu - Boc a aruncat tara in saracie. Romanii au ajuns sa se compare ca nivel de trai cu locuitorii din Botswana sau Gabon. Potrivit ultimelor statistici internationale, Gabonul este pe locul 55 in lume la puterea de cumparare a oamenilor care locuiesc acolo, Botswana pe 58, iar Romania abia pe locul 68. Sub conducerea lui Traian Basescu si Emil Boc, Romania se indreapta spre Africa, nu spre Europa!

Romanii au probleme mult mai grave decat modificarea Constitutiei sau reorganizarea administrativ-teritoriala. Lipsa locurilor de munca, salariile prea mici, alimentele prea scumpe, acestea sunt problemele care ii intereseaza pe oameni. Acestea sunt problemele pe care actuala guvernare trebuie sa le rezolve in primul rand. Sunt zeci de mii oameni care nu mai primesc medicamente compensate, care trebuie sa plateasca si consultatiile la medicul de familie, care alearga de la un spital la altul pentru o mana de ajutor. Cu ce ii ajuta pe romani desfiintarea actualelor judete atunci cand nu au bani sa-si cumpere medicamente? Cu ce ii incalzeste pe romani modificarea Constitutiei atunci cand subventia la caldura va fi eliminata si se va dubla pretul gigacaloriei?

Traian Basescu si PDL au impins milioane de oameni in saracie si nu au fost in stare sa ia o singura masura care sa duca la imbunatatirea conditiilor de trai. Au lasat tot greul acestei crize pe umerii romanilor cu venituri mici, fara posibilitati, fara resurse. Astazi, aproape o treime din populatia Romaniei traieste sub pragul saraciei, in timp ce sute de milioane de euro ajung in buzunarele clientelei politice. Guvernul Boc a inchis 920 de scoli si 180 de spitale, dar in acelasi timp a alocat sute de milioane de euro pentru parcuri si telegondole, pentru bazine de inot prin comune conduse de primari portocalii. Aceasta nu este guvernare, ci hotie! Pentru asemenea masuri halucinante, nu exista alte justificari.

In acest moment, Romania nu are nevoie de diversiuni, nici de regionalizarea basesciana, ci de o dezbatere serioasa privind situatia economica. Noi, USL, am venit in fata oamenilor si am pus in dezbatere publica un program economic orientat spre problemele grave ale Romaniei de astazi, spre crearea de locuri de munca si asigurarea unui trai decent pentru cei multi. Am propus acest program tuturor celor care cred ca directia in care tara se indreapta este una gresita si care cred ca Romania trebuie guvernata altfel. Noi vrem un dialog national pentru reconstructia Romaniei.

 Valeriu Zgonea

Deputat PSD

 

                            

0 comentarii2184 vizualizări23 iunie 2011
rss 2.0
rss 2.0